Ha ebbe a papír jegyzetfüzetbe ír, azonnal megjelenik a szöveg a számítógépén is

Ha ebbe a papír jegyzetfüzetbe ír, azonnal megjelenik a szöveg a számítógépén is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Összefogott a jegyzetfüzeteket (is) készítő Moleskin és a Microsoft, és olyan rendszert dolgoztak ki, ami megkönnyítheti a papírra jegyzetelő, de számítógépen dolgozó emberek hétköznapjait.

A prémium jegyzetfüzeteiről is ismert Moleskine néhány évvel ezelőtt jelent meg a piacon egy olyan digitális füzettel, ami segít feloldani a sokak számára megválaszolhatatlan kérdést: számítógépre jegyzeteljünk vagy papírra?

A cég tavaly mutatta be a Smart Writing Set nevű rendszerét, melynek lényege, hogy egy speciális jegyzetfüzetbe írva az androidos készülékekre, valamint iPhone-ra és iPadre készült alkalmazás segítségével digitalizálják. A Moleskine most még tovább lépett: a cég a Microsofttal közösen készített egy alkalmazást, amely segítségével az írott szöveg valós időben jelenik meg Microsoft Surface Bookon.

©

A leírt jegyzetet többek között az iCloudba, a Google Drive-ra vagy az Evernote tárhelyére is felölthetjük, az általunk készített rajzokat és képeket pedig a PowerPointba, a OneNote-ba és a Wordbe is behúzhatjuk az új app segítségével.

©

A Microsoft és a Moleskine által készített appot ingyen lehet letölteni, de a jegyzetfüzet és a toll 200 dollárba (kb. 52 ezer forint) kerül, ha pedig elfogy a füzetből a papír, azt további 30 dollárért (kb. 7900 forint) lehet pótolni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.