Kezd bohózatba fordulni: arra kér az Intel, hogy ne telepítsük a hibajavítást, mert hibás

Kezd bohózatba fordulni: arra kér az Intel, hogy ne telepítsük a hibajavítást, mert hibás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb kínos fejezet színesíti a lassan szappanoperához hasonlítható Intel-botrányt: most új frissítést adnak ki, amely a sérülékenységek mellett egy korábbi csomag hibáit is javítja. Vagyis remélhetőleg.

A január már biztosan nem lesz a kedvence hónapja az Intelnek (és valószínűleg a felhasználóknak sem), miután a felfedezett sérülékenységeket követően újabb kritikus biztonsági hiba kezdte borzolni a kedélyeket, majd pedig egy javítás céljából készült frissítésről derült ki, hogy valami nagyon nem stimmel vele, ugyanis rendre újraindulnak tőle a gépek.

A gyártó akkor azt közölte, a hiba forrását partnereikkel együttműködve igyekeznek felderíteni. Utóbbi sikerült is, a vállalat legfrissebb közleménye szerint (amelyhez nem mellesleg az Intel-alelnök személyes bocsánatkérését is csatolták) azonosították a Broadwell és Haswell processzorokat érintő probléma okát.

Jelenleg a tesztelési fázist megelőző fontosabb előkészületek zajlanak, amit – sikeres próbakör esetén – éles kibocsátás követhet. Erre az Intel szerint akár még a héten sor kerülhet.

A kommüniké alighanem legérdekesebb része az Intel saját partnerei felé irányzott kérése, amelyben lényegében egy világ előtt jelentik be azt, hogy a jelenleg érvényben lévő hibajavításokat inkább senki ne telepítse, mert hibásak.

Hát, jó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.