Fotó is van róla: a Huawei új mobiljaiban is ott lesz az iPhone X kis „hibája”?

Fotó is van róla: a Huawei új mobiljaiban is ott lesz az iPhone X kis „hibája”?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy most kiszivárgott fotó alapján szinte csak kijelzőből áll majd a Huawei idei csúcsmobilja, a P20, illetve a nagyobb P20 Plus. Azért csak szinte, mert egy apróság belerondíthat az összképbe.

A jubileumi iPhone egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a vitathatatlanul is szép kijelző, mely valóban futurisztikusra sikerült: a készüléket beborító display, egy kevéske kivételtől eltekintve, szinte a teljes előlapot uralja. Egy ponton azonban megtörik a „varázs” (ezért a szinte), a képernyő felső részébe épített apró rész felülről ugyanis belelóg a képbe.

Az angolul notch-nak, vagyis bevágásnak nevezett csík persze nem hiba, hiszen ezen a részen kaptak helyet a különféle szenzorok és érzékelők, továbbá az előlapi kamera ugyancsak itt található. De valamennyire mégis zavaró tényezőről van szó, olyannyira, hogy meg is jelent hozzá egy ezt parodizáló Chrome-bővítmény.

Egy csak nemrég kiszivárgott sajtófotó alapján, amelyre a kínai iChangeZone bukkant rá, úgy tűnik, hogy a március végén bemutatandó új Huawei-telefonok sem nélkülözik majd a kijelző tetején megjelenő kis fekete részt. A többesszám nem véletlen: a hírek szerint szokásosan többféle változatban érkező új P-széria mindkét üdvöskéjén kiszúrható a „notch”, már ha valóban így festenek majd az idei csúcsmobilok.

©

A kiszivárgott fotót idéző The Android Soul is megerősíti a korábbi találgatások egyikét, amely szerint az erősebb és nagyobb (és így árban vélhetően drágább) P20 Plus csaknem éltől élig tartó kijelzőjével büszkélkedhet majd. Ez esetben az ujjlenyomatolvasó a telefon hátuljára költözik, míg ugyanez a kisebb változatú P20-nál az előlapon lesz megtalálható. Utóbbi esetben a márkanév valószínűleg hátulra kerül.

De aligha ezek jelentik a legérdekesebb infót az eddig megjelentek közül: egyre többen azt valószínűsítik, hogy a telefon triplakamerás lesz, amely így rendszer szinten 40 megapixeles képanyagok készítésére lesz alkalmas.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.