Szépen lassan minden androidos telefonból és iPhone-ból windowsos telefont csinálna a Microsoft

Szépen lassan minden androidos telefonból és iPhone-ból windowsos telefont csinálna a Microsoft

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A jelek szerint a Microsoft mégsem adta fel teljesen a mobilos platformot. Bár a windowsos mobiloknak vége, több olyan újdonságot is bejelentettek, amivel összekötik a windowsos gépeket az androidos eszközökkel, valamint az iPhone-okkal és iPadekkel egyaránt.

Bár hosszú évek óta látni lehetett, hogy a Microsoft előbb-utóbb kivégezni a windowsos telefonokat, a lépés végül csak 2017 végén következett be. Úgy tűnik azonban, a redmondi cég nem adja fel teljesen a mobilos platformot, a napokban ugyanis egy igen érdekes irányvonalat jelölt ki a cég. A Build fejlesztői konferencián hétfőn este olyan új szolgáltatásokat jelentettek be, amelyekből egy új keresztplatformos stratégia tűnik ki.

Az Androidon régóta meglévő Microsoft Launcher egy új, Your Phone névre keresztelt funkciót kapott, amely lehetővé teszi, hogy a szöveges üzenetekre a windowsos számítógépünkről válaszoljunk, megoszthatjuk a mobilon lévő fotókat, valamint láthatjuk és lekezelhetjük az oda érkező értesítéseket is. Az iPhone-ra és iPadre elérhető Edge böngésző pedig hamarosan megkapja a Windows idővonal (timeline) funkcióját. A beszámoló szerint viszont az sem elképzelhetetlen, hogy hamarosan önálló Timeline alkalmazás is legyen majd iOS-re.

©

A régóta várt idővonal a nagy tavaszi frissítőcsomag részeként érkezett meg a Windows 10-be, aminek köszönhetően az eddiginél könnyebbé válik a keresés, legyen szó egy nappal, egy héttel vagy egy évvel ezelőtti fájlokról vagy webhelyekről. Az idővonal ráadásul nem csak a számítógépen végzett keresési előzményekből tanul, hanem az iPhone-on és androidos készülékeken megejtett keresési előzmények alapján is próbál releváns találatokat adni a felhasználóknak – legalábbis azoknak, akik pc-jükön és telefonjukon is Edge böngészőt használnak.

Mindezek mellett az androidos Microsoft Launcher hamarosan támogatni fogja az idővonalat a keresztplatformos feladatok elvégzéséhez. Vagyis ha a számítógépen dolgozunk a szövegszerkesztőben, akkor azt a fájlt az idővonalnak köszönhetően a mobilunkon is láthatjuk, és a munkát ott is folytathatjuk az androidos Word alkalmazás segítségével.

Az új funkciónak köszönhetően a céges ügyfelek is sokkal nagyobb hasznát láthatják a Launchernek, a rendszergazdák ugyanis szabályozhatják, hogy milyen alkalmazásokat érjen el a Launcher.

Hogy a Your Phone nevű funkció mikor válik nyilvánossá, egyelőre nem tudni, hamarosan azonban már elérhető lesz a Windows Insider program résztvevőinek, vagyis elvileg nincs sok hátra a fejlesztésből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.