Önnek hogy tetszik? Képek szivárogtak ki a Samsung hamarosan érkező csúcs-tabletjéről

Önnek hogy tetszik? Képek szivárogtak ki a Samsung hamarosan érkező csúcs-tabletjéről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Méltatlanul kevesebb figyelmet kapnak a tabletek, mint az okostelefonok, pedig ezen a területen is születnek csúcskészülékek. Hamarosan érkezik egy új Samsung Galaxy tablet.

A nagy kiszivárogtatónak, Evan Blassnek (@evleaks) köszönhetően immár konkrét elképzelésünk lehet arról, hogyan fog kinézni a Samsung új tabletje, a Galaxy Tab S4, illetve a hozzá tartozó S Pen.

A Twitterre kerültek ki azok a képek, amelyek a fehér/ezüst tabletet mutatják. Megnézhető a hátoldala, látható, hogyan válik még használhatóbbá egy opcionális billentyűzettel, és az S Pen is szemügyre vehető elődje társaságában, amiből egyből ki is derül, hogy az új digitális íróeszköz vékonyabb lesz az elődjénél, és korszerűbb lesz a dizájnja.

©

Korábbi renderelések alapján úgy tudni, hogy a Galaxy Tab S4-en nem lesz fizikai Home gomb, sem Alkalmazásváltó, sem Vissza gomb – ezek várhatóan a kijelzőn jelennek majd meg. A tablet valamivel nagyobb lesz az elődjénél, várhatóan 10,5”-es lesz a Super AMOLED kijelző, és 16:10-es képarányt valószínűsítenek. Várhatóan 4 GB-nyi RAM-ot kap majd, 64 GB bővíthető tárolóval. Az eddigi értesülések szerint Adreno 530 GPU-val érkezik a tablet, ami Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészletet feltételez, és nem a legütősebb Snapdragon 845-öt. A hátoldali kamerája 13 MP-es, a frontoldali 8 MP-es lesz. Android 8.1 Oreót fog futtatni.

A megjelenésével kapcsolatban eltérőek az információk. Van, aki szerint az augusztus 9-i Unpacked események debütálhat (ahol azért lesz egy izgalmasabb szereplő is), mások viszont úgy tudják, hogy a Galaxy Tab S4-et az idei, berlini IFA-n ismerheti majd meg a világ a Samsung Gear S4 okosórával egyetemben. Akár így, akár úgy, közel már a bemutatkozás, amit az is alátámaszt, hogy a Tab S4, pontosabban az SM-T835 modellszámú készülék már meg is kapta az FCC-jóváhagyást (a Galaxy Tab S3 (LTE) „álneve” egyébként SM-T825 volt).

A Galaxy Tab S4 árát 600 dollár (165 ezer forint) körülire taksálják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.