Mérvadó tesztlabor állítja: ennek a telefonnak van a legjobb képernyője

Mérvadó tesztlabor állítja: ennek a telefonnak van a legjobb képernyője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Értékelte a Samsung Galaxy Note9 kijelzőjét a DisplayMate, s mivel részletes vizsgálatokat végző és független tesztelőről van szó, nincs okunk kételkedni az eredményben.

Évek óta vizsgáztatja a független DisplayMate a különféle csúcseszközök kijelzőjét, és természetesen a nemrég bejelentett Samsung Galaxy Note9 is sorra került. Fontos vizsgálatról van szó, hiszen a felhasználó a kijelzőt nézi a legtöbbet egy telefonon.

A világ vezető kijelzőtesztelő laborja nem fukarkodott a dicséretekkel, és azt állítja a Note9 megjelenítőjéről, hogy a leginnovatívabb és legjobb teljesítményt nyújtó kijelző az eddig tesztelt mezőnyben. A mélyreható elemzések során a készülék megdöntött néhány eddigi teljesítményrekordot, és végül a DisplayMate legmagasabb, A+ osztályú értékelését kapta.

©

A Galaxy Note9 6,4”-es 3K-s (2960 x 1440) Quad HD+ Super AMOLED kijelzője számos mérésben döntött rekordot (például igen alacsony kijelző-reflexió, remek kontrasztarány, magas csúcsfényesség). 27 százalékkal volt nagyobb a fényessége, mint a tavalyi Galaxy Note8-nak, a kontrasztarány pedig 32 százalékkal múlta felül a tavalyi modellét. A DisplayMate mérte a kijelző átlagos energiafogyasztását is (1,1W), ami nyolc százalékkal volt alacsonyabb a Galaxy Note8 energiafogyasztásának.

Volt persze néhány érték, amelynél más csúcstelefonok megelőzték, így például a színárnyalat-pontosságnál az iPhone X, az sRGB színskála reprodukálásánál a Galaxy S9, de ez is csak az elfogulatlan vizsgálat tényét erősíti, és nem von le sokat a Note9 igen pozitív értékeléséből. A (nagyon) részletes teszteredményeket itt találja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.