Már a magyarok is kipróbálhatják a Google művészi szelfizőjét, amire több sztár is rákattant

Már a magyarok is kipróbálhatják a Google művészi szelfizőjét, amire több sztár is rákattant

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google Arts & Culture nevű alkalmazásában arcképünk alapján kereshetünk rá arra, melyik művészeti alkotásra hasonlítunk. A mókás funkció eddig csak a tengerentúlon működött, mostantól azonban a magyarok is használhatják.

Még év elején adtunk hírt a Google egyik művészetkedvelőknek fejlesztett alkalmazásáról, amelynek új funkciójához a szelfizést vették alapul: a feltöltött kép alapján meg lehet keresni az app hatalmas adatbázisában a ránk hasonlító műalkotásokat, festményeket.

©

Nem különálló programról van szó, hanem az Arts & Culture app egyik érdekes funkciójáról, amely hosszas tesztelése során kizárólag a tengerentúlon működött, de a keddi élesítést követően immár mindenhol, így a magyarországi felhasználók számára is elérhető. Népszerűségét jól mutatja, hogy a globális rajt előtt ismert világsztárok is használni kezdték, igen változatos eredménnyel. A Szilikon-völgy sztárjának, Kumail Nanjianinak például ezt dobta a gép:

Az Így jártam anyátokkalban is megfordult Rachel Bilsonnak pedig ezt:

I mean....pretty much

@ rachelbilson által megosztott bejegyzés,

Ha mi magunk is kipróbálnánk, csupán az Arts & Culture alkalmazást kell telepítenünk a kompatibilis iOS-, vagy Android-rendszerű készülékre, majd a program kezdőképernyőjén kiválasztani az Art Selfie nevű újdonságot. Regisztrációra nincs szükség. Az app magyarul is tud, a honosítást pedig az új funkcióba is beépítette a Google, használatával így biztosan nem lesz probléma.

Tapasztalataink szerint a program az esetek többségében igen pontos, bár voltak helyzetek, amikor teljesen más eredményt hozott ki. Kate Hudsonnak is kicsit félresikerült:

Portrait of a boy ��������

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

A megjelenített alkotás egyébként edukáció szempontjából sem utolsó, ugyanis rövid ismertetőt lehet róla olvasni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.