szerző:
hvg.hu

A Telltale Games bezárása mögött főként pénzügyi nehézségek állnak. Sajtóhírek szerint néhány játékukat leszámítva semmilyen más projekt nem hozott nekik (elég) pénzt.

Számos rajongóját sokként érte a Telltale Gamesszel kapcsolatos hír, amely szerint végleg lehúzza a rolót az epizódokra épülő kalandjátékairól ismert stúdió. A 2004-ben alapított cég 250 alkalmazottjából mindössze 25 főt tart meg, de őket is csak azért, hogy a szerződésekben vállalt kötelezettségeket még teljesíteni tudják.

Hivatalos indoklás nincs, egyes információk szerint a vállalat egyszerűen kénytelen volt csődöt jelenteni, amelyet a Telltale vezérigazgatójának, Pete Hawley közleménye is megerősít. A cégvezető ebben elképesztően nehéz időszakként jellemezte a mögöttük hagyott hónapokat. A Telltale társalapítója, Kevin Bruner is hasonlóan vélekedett blogbejegyzésében.

A cég évek óta küzdött anyagi nehézségekkel, ám az elmúlt hónapok sikerei után úgy tűnt, kilábaltak a mélypontból, a vállalatnak pedig biztos jövője van. A Telltale Games kezdeti sikereit leginkább a Wolf Among Us, a 7 Days to Die, valamint a The Walking Dead epizódikus játékváltozai alapozták meg. Utóbbiak elsősorban a képregényekre támaszkodnak, de a televíziós sorozat felfutása a stúdió ismertségét is a magasba repítette.

A fejlesztők ezután vállalták el, hogy a Trónok harca, valamint a Marvel szuperhősmozija, a Galaxis őrzői mintájára is kalandjátékot készítenek, de ezek szerint utóbbiak inkább csak vitték, semmint hozták a pénzt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gécs Dániel Tech

Kedveli a képregényeket? Hát Pókembert? Izgalmas, filmszerű játék készült belőle

Több mint nyolc év telt el azóta, hogy először magára húzta jelmezét, így az Insomniac Games-féle Spider-Manben egészen új oldaláról mutatkozik meg a húszas éveit taposó Peter Parker. New York kedvenc hálószövője most is lelkes bűnüldöző, ám a kihívásokkal teli világban már nem csak szupererőre van szükség. Nekiültünk, és kipróbáltuk a Sony konzoljának több mint két évig fejlesztett újdonságát.

Vélhetően a kórházaknál a legdrágább parkolni ma Magyarországon

Vélhetően a kórházaknál a legdrágább parkolni ma Magyarországon

Mitől jó vezető Dumbledore és mitől rossz Umbridge?

Mitől jó vezető Dumbledore és mitől rossz Umbridge?

Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek

Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek

Már forgatják a filmet a GTA 5 hihetetlen sikeréről

Már forgatják a filmet a GTA 5 hihetetlen sikeréről

Magyar valóság: órákon át osztották az ételt a Blahán a rászorulóknak

Magyar valóság: órákon át osztották az ételt a Blahán a rászorulóknak

Csak leshetnek az androidosok a legújabb iPhone-os hírt hallva

Csak leshetnek az androidosok a legújabb iPhone-os hírt hallva