Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt

Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Épphogy csak frissítette iOS 12.1-re jubileumi iPhone-jának operációs rendszerét egy amerikai felhasználó, a készülék hirtelen füstölni kezdett, majd lángra kapott. Komoly dologról van szó, és az Apple ki fogja vizsgálni az esetet.

Rájár a rúd a jubileumi iPhone-ra: maga az Apple is elismerte, hogy gond lehet a készülék kijelzőjével, a napokban pedig a Gadget 360 számolt be arról, hogy kigyulladt egy amerikai felhasználó iPhone X-e.

A pórul járt férfi elmondta, hogy még januárban vásárolta a telefont, és azt mindig rendeltetésszerűen használta. Szerette volna naprakész állapotban tartani, ezért frissítette az operációs rendszert iOS 12.1-re, eközben pedig töltőre tette. Amikor a frissítés befejeződött, érezte, hogy a készülék abnormálisan forró, ezért gyorsan levette a töltőről. Hirtelen sötétszürke füst jött ki a telefonból, majd lángra is kapott.

©

A férfi állítja, hogy csak a hivatalos Lightning kábelt és Apple-töltőt használta. Mindenesetre azonnal felvette a kapcsolatot az Apple-lel, és a cég megígérte, hogy kivizsgálják az ügyet, ahogy megkapják a szóban forgó telefont. Ezt egyébként az Apple Support a Twitteren is megerősítette. A felhasználót ugyan nem vigasztalja, de nagyon ritka esetről van szó, mindössze néhány iPhone X került hasonló helyzetbe a tavalyi bevezetés óta. A gondot tehát nem tervezési hiba, hanem valamilyen sérült alkatrész okozhatta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások