Kitiltja az oldaláról a pornót a Tumblr

Kitiltja az oldaláról a pornót a Tumblr

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fejlesztők bejelentése szerint december 17-e után egyetlen pornográf tartalmat sem lehet majd az oldalon találni.

Kemény lépésre szánta el magát a Yahoo tulajdonában lévő blog-platform, a Tumblr. A fejlesztők a napokban jelentették be, hogy december 17-től már nem tűrik meg az oldalon a felnőtt tartalmat: egyetlen olyan képet, videót, GIF-et, amin "nemi szervek, női mellbimbók, vagy bármilyen szexuális cselekmény" látható.

A döntés azután született meg, hogy a platform mobilos alkalmazását törölték az App Store-ból. Kiderült ugyanis, hogy az oldalon gyermekek szexuális bántalmazásáról is voltak fenn tartalmak. A cég közleménye szerint bár minden az oldalra felkerülő fotót leellenőrzött a rendszer, volt néhány olyan, amely felett elsiklott. Azóta ezeket a tartalmakat már eltávolították, az oldalon pedig "zéró toleranciát" vezettek be.

Néhány (részleges vagy teljes) meztelenséget ábrázoló téma ugyanakkor továbbra is felkerülhet majd az oldalra. Ilyen például a szoptatás, a születés, egészségügyi helyzettel kapcsolatos, a valamilyen híreseményhez tartozó és a művészeti meztelenség, valamint maga az erotika is. Vagyis az oldalról a pronográf tartalmakat tiltják ki. A már felkerült tartalmak tulajdonosainak e-mailben küldenek értesítést, majd privátra állítják az adott posztokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások