Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni

Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre többen tiltanák a kémkedéssel vádolt Huawei eszközeinek használatát. Németországban most azon gondolkoznak, hogy az Egyesült Államok és Ausztrália után az 5G-s fejlesztésekben is ellehetetlenítenék a kínai céget.

Bár keményen tagadja, mégis nehezen mossa le magáról a Huawei a vádat, miszerint kémkedik a kínai kormány számára. Németország is igen gyanakvó, annak ellenére, hogy a múlt év végén a német informatikai biztonsági hivatal (BSI) vezetője állította, hogy nem találtak bizonyítékot a kémkedésre. Mindenesetre a német hatóságok most azt vizsgálják, miként hagyhatnák ki a kínai céget 5G-hálózataik fejlesztéséből – írja a Reuters. Akár a távközlési törvényt is módosítanák, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni.

Döntés egyelőre még nem született, és a Huawei is több fórumon hangsúlyozta, hogy semmi okot nem lát arra, hogy ne vehessen részt a német 5G-s fejlesztésekben. Biztosak abban, hogy teljes mértékben megfelelnek az 5G-hálózatokra vonatkozó biztonsági követelményeknek, és nem látnak racionális okot arra, hogy a világ bármelyik országának 5G-s fejlesztéséből ki kellene tessékelni a céget. Mindezzel a német iparszövetség (BDI) is egyetért, hozzátéve, hogy csak akkor kellene kizárni a Huaweit vagy bármilyen más vállalatot, ha komoly, bizonyítható jogsértést találnak.

A Huawei jelenleg 93 milliárd dolláros piacvezető egy olyan szektorban, ahol nincsen amerikai ellenfele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások