Imádni fogja a PayPal új funkcióját, ingyen lehet vele pénzt küldeni és begyűjteni

Imádni fogja a PayPal új funkcióját, ingyen lehet vele pénzt küldeni és begyűjteni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magánszemélyek közt ingyenes pénzátutalási szolgáltatást indít Magyarországon a PayPal. A funkció egy újabb megoldás lehet az ismerősök és családtagok közötti kisösszegű tartozások rendezésére és egyéb juttatásokra. Az új funkció kényelmes: bármilyen banki adat megadása nélkül, csupán a címzett e-mail-címének megadásával intézhetők vele az egymás közti pénzügyek.

A PayPal 25 európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti díjmentes P2P szolgáltatását, amely elsősorban a családi és baráti körben fennálló kis összegű tartozások rendezésére kínál megoldást. A pénzügyi szolgáltató közlése szerint megoldásuk segítségével díjmentesen küldhetünk, fogadhatunk és kérhetünk pénzösszegeket a már magyar nyelven is rendelkezésre álló PayPal weboldalon és telefonos alkalmazással. A szolgáltatás díjmentes, függetlenül attól, hogy a PayPal-számlához rendelt bankszámla, bankkártya vagy a PayPal-egyenleg szolgál a tranzakció fedezetéül.

©

A Censuswide piackutató által készített kutatásból kiderült, hogy a magyarok évente átlagosan 9-15 ezer forint között hiteleznek baráti és a családi körben, átlagosan 3 ezer forinttal tartoznak egymásnak. A tanulmány azt is megállapítja, hogy a magyarok megközelítőleg 15%-ának nehézséget okoz begyűjteni a barátoktól és a családtagoktól egy közös ajándék megvásárlására, egy csoportos nyaralás lefoglalására vagy egy rendezvényre szóló belépőjegyek megvásárlására megelőlegezett összeget. A vissza nem fizetett összegek egy-egy személynél összesen akár a 300 ezer forintot is elérhetik. A fő okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a tartozásukat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz, nincs a közelben ATM, vagy egyszerűen csak elfeledkeznek a dologról.

©

A felmérést megrendelő PayPal szerint új szolgáltatásuk kiküszöböli azokat a jutalékokat, amelyeket akkor kell fizetni, amikor hagyományos bankok segítségével utalunk külföldre, továbbá lehetővé teszi, hogy a felhasználók a banki adatok megadása nélkül – csak a címzett e-mail-címe szükséges – eszközöljenek kifizetéseket (ha az egyik fél még nem rendelkezik PayPal-számlával, akkor bármikor, ingyenesen létrehozhat egyet). Miután a fizetés megtörtént, a fogadó fél értesítést kap, és a pénz azonnal hozzáférhetővé válik PayPal-számláján. A szolgáltatás telefonos alkalmazása segítségével a felhasználók akár útközben is megtekinthetik egyenlegüket, értesítéseiket, és kezdeményezhetnek pénzküldést.

©

A PayPal-számlával rendelkező magyar felhasználók díjmentesen küldhetnek forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása.

Hasonló tranzakciók bonyolítására a vállalat egyébként egy külön platformot is működtet. A PayPal.Me rendszerében egyetlen link segítségévek küldhetünk és fogadhatunk pénzt ismerőseinktől.

Ha máskor is tudni szeretne a PayPal új fukcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások