Az igazi féltégla: ez a mobil egy hétig is bírja töltés nélkül, de megvan az ára

Az igazi féltégla: ez a mobil egy hétig is bírja töltés nélkül, de megvan az ára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elemeiről ismert Energizer a barcelonai MWC-n is büszkén mutogatja vadonatúj, 18 ezer mAh kapacitású akkumulátorral szerelt mobilját. Nehéz is lenne nem kiszúrni: az eszköz akkora, mintha két telefont olvasztottak volna egybe.

Valóságos küzdelem lehet zsebre dugni az Energizer Power Max P18K Pop nevű telefonját, amire már szinte nem is illik a mobil jellemző. A készülék ugyanis a benne található, nem kevesebb mint 18 000 mAh-t számláló aksija miatt meglehetősen testes darab lett:

A barcelonai MWC-n bemutatott készülékkel a gyártó szerint 90 órányi folyamatos beszélgetés bonyolítható le, mielőtt újból töltőre kellene tenni. Aki azonban ügyesen bánik az energiaforrással (magyarán alig használja a telefont), akár 50 napig(!) is kihúzhatja vele.

Az Energizer azt állítja, hogy az akkumulátort izmos kapacitásának hála lemeríteni sem könnyű. Példaként a videolejátszást említették, de azzal is két napon át kell folyamatosan kínozni a telefont, hogy teljesen kifogyjon belőle a szufla. Ha valaki ezután azt hinné, napokig kell tölteni, nos téved: 9 óra alatt minden elvesztett energia pótolható.

A telefonnak azonban még ilyen jellemzők mellett sem lehet könnyű magára vonzania a vásárlók figyelmét. Mint a PhoneArena írja, a mobil kézbe véve olyan érzést kelt, mintha egy kalapácsfejet fogna az ember. Normál méretű zsebben lehetetlen elhelyezni, nem is éri meg kísérletezni vele, mert alighanem a nadrágnak, mintsem a készüléknek lesz belőle baja.

A hardver többi részét látva egyébként egy teljesen átlagos felszereltségű mobilnak tűnik az új Power Max: kijelzője 6,2 colos, 6 gigabájt RAM van benne, illetve a Snapdragon kissé gyengécske, 600-as szériájú processzorával azonos teljesítményű Helio P70 dolgozik a motorháztető alatt. Árát egyelőre nem közölték, de az Energizer még idén piacra dobja.

Az MWC 2019 mobilos szakkiállítás további friss híreit itt találja. Ha nem szeretne lemaradni az újabbakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások