Nem fog tőle elájulni: megnézték, meddig bírja töltés nélkül a Galaxy S10+

Nem fog tőle elájulni: megnézték, meddig bírja töltés nélkül a Galaxy S10+

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Samsung aktuális csúcsmobilja sem kerülhette el az egyik legfontosabb tesztet, azt, amelyik a telefon üzemidejét vizsgálja. Beszédes eredmények születtek, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolná.

A gyártók előszeretettel kommunikálnak félreérthető számokat, amikor az új készülékek üzemidejét részletezik. Ezért is vette kézbe a PhoneArena az új, és erősebb Galaxy S10+-t, hogy letesztelje, meddig nyúzható a telefon, mielőtt újból tölteni kellene.

A lap két dologra volt kíváncsi: egyrészt arra, hogy normál használat mellett nagyjából meddig üzemel a telefon, másrészt arra, mennyi időbe telik teljesen feltölteni. Előbbi teszt esetében 7 óra 59 percet mértek, ami meglehetősen kevésnek tűnik. Ennél még a tavalyi Note9 is sokkal jobb eredményt produkált, az a mobil ugyanis majdnem egy órával tovább bírja. Nem fest túl jó képet az sem az S10+-ról, hogy a OnePlus 6T és az iPhone Xs Max telefonok is lényegesen jobban gazdálkodnak az energiával, mint az új zászlóshajó.

©

A töltési idővel már más a helyzet: kereken 100 percet vett igénybe, hogy 0-ról 100 százalékra növeljék az S10+ akkumulátorát, ami egészen jó eredmény. Az S9+ és a Note9 esetében is több időre van szükség a teljes kapacitás eléréséhez, míg az Xs Max több mint három órán át van bedugva, mire eléri a 100 százalékot.

©

A PhoneArena tesztje nem laborkörülmények között készült, egyszerű hétköznapi használattal vizsgáztatták a mobilt. A számokat tehát ezt szem előtt tartva érdemes nézegetni, és levonni belőlük bármilyen konzekvenciát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások