Már rendelhető az Energizer fél tégla mobilja, ami 50 napig is kibírja egy feltöltéssel

Már rendelhető az Energizer fél tégla mobilja, ami 50 napig is kibírja egy feltöltéssel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Energizer még februárban leplezte le a fél tégla méretű mobilját, amiről most az is kiderült, mennyiért lehet megrendelni.

Még a barcelonai Mobile World Congressen (MWC) rukkolt elő az Energizer minden mobiltelefon-tulajdonos régi álmával: a "lemeríthetetlen" okostelefonnal. A készülék nem véletlenül kapta ezt a jelzőt, a cég ugyanis egy 18 000 mAh-s akkumulátort szerelt bele, ami a fejlesztők szerint 48 órán keresztüli folyamatos videólejátszást garantál, de ha valaki alig használja a készüléket, 50 napig(!) sem kell a töltő után nyúlnia. A beszélgetési időben mérve nagyjából 90 órányi szufla van benne.

Az Energizer P18K persze nem az a klasszik karcsúság, olyan vastag, mintha két mobilt olvasztottak volna egymásba. (A specifikációjáról itt írtunk, nem rossz, érdemes megnézni.) Az MWC-n viszont csak prototípust láthattunk, kész terméket még nem – erre egészen mostanáig kellett várni.

Az Energizer bejelentette: elindította a készülék hivatalos Indiegogo-kampányát, így mostantól már előrendelést is leadhatunk a mobilra. Aki siet, 549 dolláros (kb. 151 ezer forintos) áron rendelhet a készülékből, amire egy egészen baráti, 20 dolláros (kb. 5500 forintos) szállítási díjat kell csak fizetni.

A mobil kapott egy ujjlenyomat-olvasót (a készülék oldalára helyezve), a kijelző Full HD+ felbontású és – talán nem meglepő módon – akár külső akkumulátorként is használható az okostelefon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások