Csinált egy fura laptopot a HP: oda is tett egy kijelzőt, ahol a billentyűzet szokott lenni

Csinált egy fura laptopot a HP: oda is tett egy kijelzőt, ahol a billentyűzet szokott lenni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Míg a gyártók többsége a súlyból igyekszik lefaragni valamit, a HP a képernyők megduplázásában látja a jövőt. Itt az Omen X 2S.

Szokatlan dizájnnal rendelkező laptopot alighanem többen is láttak már, azonban a HP újdonsága minden korábbinál furcsábbnak tűnik. Főként azért is,

mert két képernyő került bele.

A frissen bemutatkozott Omen X 2S-be egy 15 colos, 1080p-s IPS panelt, valamint kicsivel alatta, a billentyűzet fölé egy 6 colos megjelenítőt is épített a gyártó, így ötvözve a folyamatos játékot és a társakkal való kommunikációt. A kisebbik képernyőn ugyanis nem csak a laptop teljesítményével kapcsolatos paraméterek kísérhetők szemmel, akár egy chatablak is megnyitható.

©

Bár a HP fontos újításként tekint saját fejlesztésére, tegyük hozzá: a kijelzők duplázására nem először látunk példát. Az Asus Zenbook Prója is rendelkezik ilyesmivel, sőt, nemrég ki is próbáltuk, mit tud a gyakorlatban egy ilyen paraméterű gép. A tavalyi MacBook Próról sem szabad megfeledkezni, hiszen nehéz nem második/kisebb panelként értelmezni a laptop Touch Barját.

Más tekintetben az új Omen egy magasabb igényekre szabott gamer laptop, felszereltsége ugyanis nagyon nem hétköznapi használatot sugall: processzorból eleve az Intel i9-es chipjét kapta, videokártyából pedig az Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q-ját használja. Más meglepetés nem nagyon akad, a hűtőrendszer viszont több mint érdekes: 5 irányból távozik belőle a levegő. A súlyát (érthető okok miatt) már nem reklámozták.

©

A másodlagos kijelző a tapipad elhelyezésére is hatással volt, amit a HP egy ügyes trükkel, a gombokkal egy vonalba hozva a notebook jobb szélére pakolt. Az egeret jobb kezükkel használók alighanem kényelmesebbnek érzik majd a használatát, habár tesztek hiányában ezt megerősíteni nem tudjuk.

A két kijelző és a felszereltség nem meglepő mód az egekbe nyomja az árcédulán szereplő összeget: a legolcsóbb verzió 2100 dollárba (olyan 610 ezer forintba), az erősebb, 16 giga RAM-mal és 1 TB SSD-vel megpakoltat 2700 dollárért (781 ezer forintért) lehet hazavinni, most júniustól. (Ezekre az összegekre jön még rá a "magyarítás", azaz vámok és adók.) Az Omen széria kedvelői számára jó hír, hogy a gyártó olcsóbb gépekkel is készül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások