szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy minél kevésbé függjenek a Google-től, a Huawei már tavaly elkezdte megszilárdítani saját alkalmazásboltjának alapjait.

Össztűz alatt a Huawei
A Trump-adminisztráció előbb főellenséggé nevezte ki a Huaweit, majd a vállalat magabiztossága és felhasználói lelkesedés megtépázása után, úgy tűnik, kihátrál az amerikai vállalatok számára elrendelt embargóból. Kérdés, hogy a Huawei megbízik-e ezután az amerikai beszállítókban, vagy inkább saját lábakra próbál állni.
Friss cikkek a témában

A Huawei már korábban is hangsúlyozta, hogy vészhelyzet esetén megvan a tervük az Android leváltására. Az új rendszer mellett azonban valamilyen alkalmazásboltra is szükségük van, hogy a felhasználók a programokat le tudják tölteni készülékeikre. A Bloomberg most ezzel kapcsolatban közöl érdekességeket.

A cikk szerint a kínai gyártó már tavaly mozgolódásba kezdett ezen a téren, ugyanis számos fejlesztővel kapcsolatba lépve segítséget ajánlottak nekik az alkalmazások átalakítására, hogy azokat a Huawei-féle App Galleryben is elérhetővé tegyék. A bolt most is elérhető, habár a felhasználók nagy része a Play áruházat használja.

A jelek szerint a Huawei nem csak alternatívát nyújtana a felhasználók számára, saját felületével konkurenciát is állítana a Google-nek. Mindez jól egybecseng az alapító Zsen Cseng-fej szavaival, aki a vasárnap kipattant ügyre (is) reagálva úgy fogalmazott: Amerika kevés lesz, ha velük akarnak packázni.

[Mit jelent a Huaweinek adott 90 napos haladék? Lesznek új telefonok?]

Nagy kérdés azonban, mit sikerül elérnie a gyártónak egy Play áruházzal szemben, amely alkalmazások sokaságát kínálja az androidosoknak. Ráadásul több fejlesztő a Google-lel kötött együttműködés eredményeként szállítja a programjához tartozó frissítéseket és vadonatúj funkciókat. A Huawei szerint erőforrás terén is jól állnak, azonban tegyük hozzá: ez a sikerhez önmagában nem elég.

A kínai gyártó helyzetét az amerikaiakkal zajló kereskedelmi háború is nehezíti. És azt sem szabad elfelejteni, hogy épp az amerikai cégek közt akadnak olyanok, melyek alkalmazásai (például a Facebook) az okostelefonok lelkét jelentik a felhasználók számára. Márpedig azok nélkül aligha vihető sikerre egy kezdeményezés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gécs Dániel, Kaufmann Balázs Tech

Öt percben elmondjuk, mi történik most a Huawei telefonokkal

Alighanem az év technológiai hírét robbantotta a Reuters vasárnap éjjel: a Google kihúzza a talajt a Huawei lába alól, s ezzel elveszik tőlük az Androidot. Megpróbáltunk válaszokat adni az eddig felmerült kérdésekre, és arra is, mi várható holnap.

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru