Videó: Óriási üdvrivalgás fogadta David Attenborought a Glastonbury fesztiválon

Videó: Óriási üdvrivalgás fogadta David Attenborought a Glastonbury fesztiválon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sir David Attenborough 2019 második felében új sorozattal jelentkezik, amelyet négy éven át készített a temrészettudós. Ebből is láthatott részletet a Glastenbury fesztivál közönsége, akiknek köszönetet is mondott.

A nyári zenei fesztiálok – egyfajta társadalmi felelősségvállalásként – igyekeznek minden évben valamilyen kisebb-nagyobb ügyet a zászlajukra tűzni. Így tett idén a világ egyik legismertebb rendezvénye, a Glastonbury fesztivál is, amely úgy döntött, nem árusít műanyag palackos vizet. Hogy a környezettudatosság fontosságára még inkább felhívják a figyelmet, egy különleges vendég is színpadra lépett:

Sir David Attenborough.

A világ legismertebb természettudósa Kylie Minogue koncertje előtt lépett a deszkákra, majd köszönte meg a rendezvénynek és a vendégeknek, hogy nem használnak műanyag palackot – számolt be róla a BBC. A közönség óriási üdvrivalgással köszöntte a 93 éves szakembert.

Attenborough megjelenése előtt a Kék bolygó II című sorozatából mutattak képeket és hangokat. Mint mondta, ez a sorozat volt az, amely megmutatta, mit csinál a műanyagszennyezés a tengerben élő állatokkal. A sorozatnak komoly hatása volt, ennek végeredménye péládul az is, hogy a Glastenbury fesztiválon nem árulnak palackos vizet.

[Húsbavágó lesz David Attenborough legújabb dokumentumfilmje]

A természettudós hangsúlyozta, az, hogy a fesztivál (és ezzel a fesztiválozók) nem használ(nak) flakonos vizet, nagyjából 1 millió műanyag palackkal kevesebb kerül a szemétbe.

A beszéde végén a Seven Worlds, One Planet című új sorozatából is láthatott a közönség némi előzetest, amit négy éven át készített stábjával Sir David Attenborough. A szériát az év második felében tűz majd műsorra a BBC One.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások