Meglepte egy aprósággal a Microsoft a Stranger Things rajongóit

Meglepte egy aprósággal a Microsoft a Stranger Things rajongóit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem új Windows-verziót készített, egész másról szól a Microsoft különös akciója, amelybe akkor kezdtek bele, mielőtt a Netflix egyik népszerű sorozatának új évada adásba került.

Múlt hétfőn kezdett fura akcióba a Microsoft, amelynek keretében a Twitteren és az Instagramon is közzétettek egy videót, miközben minden korábbi tartalmat elérhetetlenné tettek csatornáikon.

A felvételen egy "teljesen új" Windows 1.0 érkezése volt kivehető, illetve az 1985-ös dátum, amiből sokan sok mindenre gondoltak, azt azonban csak kevesen találták el, mihez is kapcsolódik az egész: hát nem egy új operációs rendszerhez.

A jól sikerült geg a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, a Stranger Things harmadik évada miatt született, és egy különleges programcsokrot takar. A Windows 1.11-ben a Paint egy nagyon régi verziója, valamint a Write szövegszerkesztő található meg, valamint számtalan utalás a sorozatra, és persze az új évadra. A programot innen töltheti le, ingyen.

A Windows 1.0 létező dolog volt, a Windows grafikus felhasználói felület legelső verzióját hívták így. A terméket 1983-ban jelentették be, de csak 1985-ben jelent meg. Pont akkor, amelyik évben a sorozat új részei is játszódnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások