A Vodafone elkezdett árulni egy órát, amit kifejezetten az idősebbeknek szánnak

A Vodafone elkezdett árulni egy órát, amit kifejezetten az idősebbeknek szánnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy időseknek szóló tarifával dobja piacra a Vodafone Senior Okosórát a vállalat. Azt remélik, hogy az idősebb generációk számára kialakított okosóra hozzájárulhat a teljes család biztonságérzetéhez.

Az egyszerűen használható, a hálózatba kapcsolt eszköz segítségével bármikor elérhetők az idősebb családtagok, illetve ők is gyorsan kapcsolatot teremthetnek a többiekkel. Az órával kezdeményezhetők és fogadhatók hanghívások, további funkciói között megtalálható a helymeghatározás, lépésszámlálás, de a vérnyomás- és pulzusmérés is. Ezen felül a rajta található SOS gomb segítségével vészjelzés is indítható, így az óra viselője szükség esetén azonnal értesítheti hozzátartozóját.

Az óra funkciói és a viselő személy adatai a készülékkel folyamatos összeköttetésben álló Private Sentinel web- és mobilapplikáción keresztül egyaránt elérhetők. A mobilalkalmazáson keresztül követhető az óra töltöttségi szintje, a viselő aktuális tartózkodási helye, a mért lépések száma, indítható vérnyomás- és pulzusmérés, valamint ellenőrizhetők az evvel kapcsolatos legutóbbi adatok is. Ezen kívül az előzetesen beállított számra hívások indíthatók, valamint vészhelyzetben vagy az előre kijelölt biztonsági zóna elhagyása esetén az óra értesítést küld az alkalmazás használójának (praktikusan egy másik családtagnak).

[Ez valami új és hasznos: így működik az Omron vérnyomásmérős karórája]

A webes felületen keresztül állítóható be a biztonsági zóna, valamint a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámok és e-mail-címek. Az SOS gomb hosszú megnyomására az eszköz legfeljebb három telefonszámra és tíz e-mail-címre küld el egy vészhelyzeti üzenetet, illetve egy telefonszámot automatikusan fel is hív.

A Vodafone közlése szerint az orvostechnikai eszköznek nem minősülő Senior Okosóra egy komplex tarifaszolgáltatással elérhető, melynek – a havonta újratöltődő 100 perc/sms mellett – része a beépített funkciók működését lehetővé tévő technikai adatforgalom is.

Ha máskor is tudni szeretne a Vodafone újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.