Régóta várt hasznos funkció került a Google Dokumentumokba

Régóta várt hasznos funkció került a Google Dokumentumokba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felhasználók mostantól valós időben követhetik nyomon, épp mekkora az általuk írt szöveg mérete.

Aki gyakran használja szövegszerkesztésre a Google Dokumentumokat, az egy dologgal egész biztosan nincs kibékülve: ahhoz, hogy megtudjuk, hány szót gépeltünk le eddig, minden alkalommal meg kell nyitnunk az Eszközök menüpontot, majd le kell kattintanunk a Szavak száma opciót. Mindez persze nem olyan nagy kellemetlenség, a felhasználók számára mégis hasznos lenne, ha ezt az információt folyamatosan látnák, hiszen ha egy adott szöveghosszúságot tartani kell, nehéz "kicentizni" a szöveg méretét.

A jelek szerint a Google végre meghallotta a felhasználók kérését: elkészítették az új funkciót, aminek köszönhetően mostantól a szerkesztőfelület bal alsó sarkában valós időben lehet nyomon követni, hogy épp hány szóból áll a leírt szöveg. Ha pedig rákattintunk a kis dobozra, a többi információt (például a karakterek számát) is megnézhetjük.

©

Hasonló funkcióval egyébként már a Microsoft Word is bír, így a fejlesztés nem nevezhető úttörőnek, ettől azonban még örömteli, hogy a Google megoldotta a problémát.

A számlálót ráadásul akár el is rejtheti az, akit egyébként zavar az ilyesmi: elég csak az Eszközök menüpontból megnyitni a Szavak száma opciót, majd a felugró párbeszédablak alján kivenni a pipát a mezőből.

©

A funkciót minden felhasználó számára elérhetővé teszi a Google, egyelőre azonban mi még nem láttuk, hogy frissült volna a Dokumentumok, így érdemes lehet többször is ellenőrizni.

Ha kíváncsi a Google újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.