Így igazán gyorsan elérheti kedvenc weboldalait

Így igazán gyorsan elérheti kedvenc weboldalait

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az alábbi Chrome-bővítmény abban segíthet, hogy pillanatok alatt megnyithassuk kedvenc weboldalainkat.

Valamennyiünknek vannak kedvenc weboldalai, amelyeket mindennap felkeresünk. Ezeket – a könnyebb elérhetőség miatt – kitehetjük a könyvjelzősávra, azonban létezik egy Chrome-bővítmény, amelyik talán még ennél is egyszerűbbé teszi az oldalak megnyitását (különös tekintettel arra, hogy viszonylag kevés hely van szem előtt az említett könyvjelzősávon).

A Quickey Launcher a Chrome webáruházból tölthető le, és a települése után felkerül az ikonja a felső eszközsávba. Amikor először nyitunk meg egy új fület, akkor megjelenik a bővítmény tutorial-ja, de ez csupán az első alkalommal van így, és érdemes gyorsan átszaladni a mindössze öt slide-ból álló bemutatón.

©

Ezután egy új fül nyitásakor, vagy a Quickey ikonra kattintáskor megjelenik egy virtuális billentyűzet, és vele néhány már kiosztott, azaz egyes gombokhoz rendelt alkalmazás. Ezt persze nem kell elfogadnunk, akár ki is törölhetjük ezeket (a billentyűre állunk az egérrel, majd a kuka szimbólumra kattintunk), vagy akár áthelyezhetjük a rögzített alkalmazásokat másik billentyűre (nekünk például logikusabb volt a G-re tenni a Gmailt az eredeti helyéről, az S billentyűről). A további gombokhoz hozzáadhatjuk választott oldalaink URL-jét: ráállunk a kiszemelt billentyűre, megnyomjuk az egeret, és beírjuk a címet.

Ha a továbbiakban megnyitnánk valamelyik kedvelt (és persze az előbbieknek megfelelően rögzített) oldalunkat, akkor csak nyissunk egy új fület, és a megjelenő virtuális billentyűzeten kattintsunk a vele kapcsolatba hozott gombra. Az eligazodást az is segíti, hogy a billentyűk alatt látható az oldal ikonja is.

A virtuális billentyűzet bal alsó sarkában található a jól ismert fogaskerék ikon, amely a különféle beállításokat rejti. Itt kedvünk szerint alakíthatjuk a hátteret (akár saját fotóinkból is), s az indítóval kapcsolatban állíthatunk be pár apróbb jellemzőt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.