Kína kormánya szerint nincs elég pozitív hír, úgyhogy átállítják a netet

Kína kormánya szerint nincs elég pozitív hír, úgyhogy átállítják a netet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új szabályt fogadott el a kínai kormány, amely ezúttal az internetszolgáltatóknak ír elő kötelezettségeket. Megmondják, mit láthat a netező, és mit nem.

Tovább szigorítja az internetszolgáltatókra vonatkozó törvényeket a kínai kormány, amely nemrég új szabályt fogadott el. Ennek értelmében az internetet szolgáltató cégeknek olyan híreket lesz szabad megjelenítenük, melyek pozitív hangvételűek.

A Kínai Kibertér Igazgatóság már kiadta az új szabályzatot, mely szigorú lépésekhez köti az internetes tartalmak kezelését – írja az Engadget. A cél, hogy a weben terjedő cikkek és bejegyzések között minél kevesebb negatív hír szerepeljen.

A jövő márciusban életbe lépő új szabályokkal a szolgáltatók az államnak kedves tartalmakat is előrébb sorolják, míg a rossznak, illetve nemzetbiztonsági kockázatnak minősített bejegyzéseket eltüntetik – mintha soha nem is lettek volna.

A kínai kormány az interneten terjedő pletykákra is gondolt. Ezeket az új törvény szerint szintén ki kell vizsgálni, és ha nem túl pozitívak, ugyanaz lesz a sorsuk, mint az összes többinek:

elrejtik.

A kínai állam legutóbb a mobilvásárlók dolgát nehezítette meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások