Összekeverheti a telefonszámokat a Revolut, idegenekhez kerülhet a felhasználók utalása

Összekeverheti a telefonszámokat a Revolut, idegenekhez kerülhet a felhasználók utalása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki a Revoluton keresztül szeretne pénzt utalni az ismerősének, nem árt, ha előtte alaposan megnézi, a fogadó fél valóban használja-e a szolgáltatást. Ellenkező esetben lehet, hogy teljesen máshol landol egy-egy utalás, mint azt szerette volna az ember.

Igen komoly hibát szúrt ki a Revolut nevű fintech cég rendszerében egy magyar felhasználó. Az Index beszámolója szerint a vállalat nem tudja megkülönböztetni a telefonszámokat az alapján, hogy milyen országkód tartozik hozzájuk, így adott esetben teljesen másnak mehet el az utalás, mint akinek eredetileg szánta a feladó.

A Revolut rendszere – ha a felhasználó ebbe beleegyezik – átnézi a felhasználó mobiljának telefonkönyvét, és ha olyan kontaktot talál benne, aki szintén használja a szolgáltatást, kiemeli azt. A probléma viszont itt kezdődik: kiderült ugyanis, hogy a funkció csak magát a telefonszámot nézi, az országkódot nem.

Emiatt előfordulhat, hogy bár úgy tűnik, a telefonkönyvben lévő ismerős is Revolut-felhasználó, ha neki akar utalni az ember, akkor valójában nem ő kapja meg a pénzt. Ez történt az Index olvasójával is, aki próbaként 15 forintot utalt barátnőjének, ám a pénz nem hozzá, hanem egy +44-es brit telefonszámhoz kapcsolódó felhasználóhoz érkezett meg.

A cég állítólag már tud a problémáról, és épp azon dolgoznak, hogy kiküszöböljék ezt az egyébként nem éppen mellékes anomáliát.

Hozzászólások