Kivett a Google egy fontos értesítést az Androidból

Kivett a Google egy fontos értesítést az Androidból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A felhasználók számára mostantól nem mindig lesz egyértelmű és felügyelhető, hogy mikor milyen applikációk frissültek a mobilon.

Furcsa dolgot vehettek észre az androidos felhasználók még tavaly novemberben. A Google Play áruház ugyanis rendszeresen értesítést küld arról, hogy épp melyik alkalmazást frissítette a készüléken, a Google Play áruház 17.4-es verziószámú appja azonban ezt már nem tette meg. Illetve: nem mindenkinek jelenítette meg. A felhasználók többsége azt gondolta, egy egyszerű hibáról van szó, mostanra azonban kiderült, nem ez a helyzet.

A Google fejlesztői megerősítették, hogy a visszajelzés elmaradása tudatos fejlesztés eredménye, amit a Google Play jelenlegi legfrissebb, 18.3.13-as verziójában már mindenki megtapasztalhat.

A változtatás érvényes a manuálisan és az automatikusan elvégzett frissítésekre is – írja a GSMArena. Hogy miért döntött a Google a változtatás mellett, nem tudni, a felhasználók viszont nem örülnek maradéktalanul a dolognak. Többen azt sérelmezik, hogy szeretik tudni, mikor mit telepít a telefonjuk, mostantól viszont ez nem mindig lesz egyértelmű és/vagy felügyelhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások