Egy nagyszerű funkciót már biztosan kap az új Android

Egy nagyszerű funkciót már biztosan kap az új Android

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 11-es Androidban tényleg ott lesz az Apple fájlmegosztós okosságához hasonló funkció – ezt maga a rendszert kiadó Google igazolta –, de az egyelőre kérdéses, hogy minden készüléken használható lesz-e.

Megjelent az Android 11 második fejlesztői változata, ezzel pedig biztossá vált, hogy az oprendszer rendelkezni fog egy fejlettebb fájlmegosztóval. A Fast Share nevű (de több helyen Nearby Share-ként elhíresült) funkció az Apple AirDropjához hasonlóan működik, a cél pedig az, hogy a készülékek közti fájlcsere gyorsan és kényelmesen menjen végbe.

Bár az újdonságról nemrég videó is megjelent, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a Google a 11-es kiadás alapfunkciójává akarja-e tenni, esetleg utólagos frissítéssel helyezi majd azt a rendszerbe. A néhány órája megjelent újabb (második) fejlesztői kiadás előbbi teóriának adott igazat, és ezzel pont került egy sokat foglalkoztató kérdés végére.

Ugyanakkor a hírről beszámoló 9To5Mac továbbra is óvatosságra int. Az androidos világot jól ismerő lap azt írja ugyanis, hogy az egyik legfontosabb dolog továbbra sem tisztázott. Nevezetesen, hogy a Google mindegyik androidos eszközön bekapcsolja vagy bizonyos készülékeket tesz csak vele kompatibilissé. Innen nézve akár az új Pixel telefonok egyik kiváltságos újdonsága is lehet, hiszen azokon szintén ez szoftver a fut.

A 11-es Android-verzió érkezése ősz környékén várható, többek közt átdolgozott értesítésekkel és kibővített engedélykéréssel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.