Kiderült, miért volt gond a Vodafone UPC-s hálózatán

Kiderült, miért volt gond a Vodafone UPC-s hálózatán

Utolsó frissítés:

Balogh Csaba Szerző:

Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Ahogy az már hétfő este sejthető volt, túlmutat az országhatárokon a hiba, amely miatt hétfő estétől akadozott a Vodafone otthoni internetszolgáltatása. Sőt, a gond nem is a Vodafone-nál volt.

A UPC-től átvett hálózaton a vezetékes internetszolgáltatás hétfő este és éjszaka több alkalommal akadozott, melynek oka a nemzetközi irányokat kiszolgáló nagykapacitású routerek szoftverhibája volt – közölte kedden délelőtt megkeresésünkre a Vodafone.

Az érintett eszközök a Liberty Global hálózatában vannak. Ez a nemzetközi telekommunikációs vállalat az, amely egészen tavaly nyárig a UPC márka tulajdonosa volt. A Vodafone csoport tavaly nyáron vásárolta meg 18,4 milliárd euróért a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. A Vodafone éppen ezekben a napokban vetette ki teljesen a piacról a UPC nevet, de az érintett hálózati infrastruktúrát továbbra is a Liberty Global működteti. Így fordulhatott elő, hogy a hálózati szolgáltató routerhibája több országban zavart okozott az internetszolgáltatásban.

A Vodafone közlése szerint a hibát még a hétfőről keddre virradó éjszaka folyamán elhárította a Liberty Global, így a Vodafone szolgáltatása is helyreállt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások