Már csak ezt a szezont kell kibírni, jövőre jön az algából készült biopapucs

Már csak ezt a szezont kell kibírni, jövőre jön az algából készült biopapucs

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Amerikai kutatók több évig kísérleteztek azzal, hogy előállítsanak egy tömör, habszerű anyagot algákból kivont olajból strandpapucs készítéséhez.

A Kaliforniai Egyetem San Diegó-i kampusza és az Algenesis Materials startup kutatói azt remélik, hogy a jövőre piacra kerülő biopapucs által csökkeni fog az óceánokba és a szemétlerakókba kerülő műanyag mennyisége.

Évente világszerte több mint egymilliárd strandpapucsot gyártanak, amelyek jelentős mértékben szennyezik az óceánokat – mondta Stephen Mayfield, az egyik projektvezető, a kaliforniai Alga Biotechnológiai Központ igazgatója. Az óceánok műanyagszennyezése várhatóan megháromszorozódik 2040-re a Nemzetközi Szilárdhulladék Társaság nemkormányzati szervezet adatai szerint.

©

Tom Cooke, az Algenesis Materials elnöke szerint az emberek elkezdtek olyan termékeket követelni, amelyekkel elkerülhető a környezeti katasztrófa.

A kutatók a Bioresource Technology Reports folyóiratban számoltak be a fenntartható, fogyaszróbarát és biológiailag lebomló anyag sikeres fejlesztéséről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások