Száműzné az Office-t a Google, itt a Google Workspace

Száműzné az Office-t a Google, itt a Google Workspace

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google lecseréli a G Suite nevet, mostantól Google Workspace néven kell majd keresni a szervezeti felhasználóknak szánt irodai szolgáltatáscsomagját. Az új névhez új funkciók is dukálnak, melyek a cég szerint sokkal hatékonyabbá tehetik a vállalati kommunikációt.

Átalakítja üzleti felhasználóinak kínált szolgáltatását a Google. A cég bejelentése szerint a Gmailt, a Dokumentumokat, a Meetet, a Táblázatokat és a Naptárat magában foglaló G Suite-ot mostantól Google Workspace néven kell keresni. A névváltás és a ráncfelvarrás mellett olyan új funkciók is érkeznek, amelyeknek köszönhetően a korábbinál kényelmesebb lesz használni a szolgáltatásokat – ígéri a cég.

Az egyik ilyen újdonság, hogy a felhasználók gyorsan videohívást kezdeményezhetnek mindazokkal, akik egy adott dokumentumon egyszerre dolgoznak. Az újítás célja a közös munka megkönnyítése: segít abban, hogy a chatelés helyett, amikor szükséges, szóban gyorsabban meg lehessen beszélni a dolgokat.

Hasonló a helyzet a prezentációkkal is: ezen belül is indíthatunk majd videohívást azoknak, akik épp az adott diasoron dolgoznak.

További újdonság, hogy ezentúl a csevegésekben is létrehozhatunk majd egy új dokumentumot, amiben a résztvevők azonnal el is kezdhetnek dolgozni. Ez ráadásul egy képernyőn belül történik, vagyis nincs szükség arra, hogy új bögészőlapot nyissunk a dokumentumnak.

Emellett ha egy dokumentumba egy másikat is beágyazunk, akkor annak anélkül is láthatjuk az előnézetét, hogy meg kellene nyitnunk a szóban forgó anyagot.

A Google ezeket a változásokat első körben a szolgáltatások asztali böngészős változatára optimalizálta, de könnyen lehet, hogy később mobilokon is elérhető lesz néhány funkció ezek közül.

A mostani lépéssel a Google a Microsoft irodai programcsomagjával szeretné erősebben felvenni a harcot. A redmondi cég korábban hasonló elképzeléssel állt elő, amikor megalkotta az Office-hoz a Fluid névre keresztelt keretrendszert. Ez közelebb hozza a különböző alkalmazásokat (Excel, Word, Outlook), hogy a felhasználók számára könnyebb és gyorsabb legyen a munkavégzés.

A Google az újdonságokat a következő hetekben, hónapokban teszi majd elérhetővé, így az üzleti felhasználóknak érdemes majd figyelniük a változásokra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások