A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A TikTok letilt minden olyan tartalmat és fiókot, ami a QAnonhoz kapcsolódó tartalmat oszt meg.

A jelek szerint egyre jobban fogy a levegő az interneten QAnon néven ismert, összeesküvés-elméleteket terjesztő csoport körül. Először a Facebook kezdte el tiltani/törölni a csoport tagjait, majd az Instagramon is alkalmazták a protokollt, nemrég pedig a YouTube-nál is úgy döntöttek, nem maradhatnak az általuk készített kontentek. És most egy újabb helyről szorítják ki őket: a TikTokról.

A platform július óta blokkolja a QAnonhoz tartozó hashtageket, most pedig minden olyan videót és fiókot letilt, amely a csoporthoz tartozó összeesküvés-elméleteket terjeszt. A TikTok a felhasználói irányelveire hivatkozik, ezek szerint ugyanis tilos a félrevető, megtévesztő tartalom megosztása, valamint a dezinformálás, amely kárt okoz az embereknek, egy közösségnek vagy a társadalomnak.

A mozgalom eredetileg a 4chanen és az 8chanen szerveződött, majd sikerült bekerülniük a köztudatba is. A mozgalom tagjai egyebek között azt gondolják, hogy Donald Trump amerikai elnök titokban küzd az úgynevezett "mély állam" vagy "háttérhatalom" képviselőivel. Ezek között az emberek között a QAnon szerint sátánista pedofilhálózatok és gyermekkereskedők is találhatók. A QAnon-tagok több mint két éven keresztül e rejtélyes "ellenség" vezetőjeként egy magas rangú kormányzati tisztségviselőt emlegettek, de nem nevezték meg, csupán annyit írtak róla: ő a "Q".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások