Hogy könnyebb legyen telefont választani: a képernyőket is értékelni fogja a független tesztlabor

Hogy könnyebb legyen telefont választani: a képernyőket is értékelni fogja a független tesztlabor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A független DXOMark tesztlabor bejelentette, további szempontokat is figyelembe vesz, ha megkap egy okostelefont. A kamerák és az audio-képesség vizsgálata után a kijelzőket is górcső alá teszi.

A DXOMark elismert és független tesztelő, így szívesen élnek is azzal a gyártók, hogy jelzik, ha egy okostelefon jól szerepel a cég tesztjeiben. Vizsgálatai az eszközök hátsó kameráinak tesztelésével kezdődtek, majd a szelfikamerák következtek, utána pedig az eszközök audiorendszere. Most pedig bejelentették, hogy ezentúl a készülékek kijelzőjét is alaposan szemügyre veszik, azaz új teszt érkezik az eddigiekhez.

©

„A képernyő hozzáadása a DXOMark hátoldali fényképezőgépre, szelfikamerára és audioképességekre vonatkozó pontszámához részletes információkat nyújthat a fogyasztóknak annak érdekében, hogy megalapozottan választhassanak és az igényeiknek leginkább megfelelő okostelefont tudják megvenni” – magyarázza a laboratórium, hozzátéve, hogy túllépnek a gyártó által felsorolt specifikációkon, és a felhasználó számára fontos módszerekkel tesztelnek. Értékelik a kijelző olvashatóságát, színét, a videók megjelenítését, az érintésre történő reagálást stb., de minden egyes szempontnál több alszempontot is figyelembe vesznek. (A DXOMark módszeréről itt olvashatnak részletesen, angol nyelven.)

Az okostelefon kijelzőinek nagy szerepe van abban, hogy milyennek tartunk egy okostelefont, ezért nem is meglepő, hogy a DXOMark most már ez alapján is sorolja a készülékeket. A rangsor jelenleg kilenc modellt tartalmaz, az élen Samsung galaxy Note20 Ultra áll. Az utána következő modellek sorban: OnePlus 8 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Apple iPhone 11 Pro Max, TCL 10 Pro, Oppo Find X2 Pro, Xiaomi Mi 10 Ultra, Asus ROG Phone 3 és Xiaomi Black Shark 3 Pro.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások