Videó: ilyen lehet majd a Samsung nyújtható telefonja

Videó: ilyen lehet majd a Samsung nyújtható telefonja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglódul a gyártók fantáziája, ha arról van szó, hogyan lehetne a méretek megtartása mellett növelni az okostelefonok kijelzőjét. A Samsung is csatlakozott azokhoz, akik a rugalmasan nyújtható megjelenítőkben látják a jövőt.

Ha 2020 az összehajtható okostelefonok éve volt, akkor könnyen elképzelhető, hogy 2021 a nyújtható eszközöké lesz, legalábbis egyre több gyártó (LG, TCL, Oppo) gondolkodik ilyen megoldáson. Az izgalmas technológiai szabadalmak bemutatásában jeleskedő holland LetsGoDigital oldal ezúttal egy Samsung-elképzelést mutatott be az említett formában (nem mellesleg nem ez az első ilyen szabadalom a dél-koreai cégtől).

Amúgy a Samsung az év elejei Las Vegas-i CES-en szűk körben bemutatott egy kihúzható kijelzős eszközt, azonban idáig csend volt róla. Viszont nemrégiben kikerült egy fénykép a netre, amelyen Lee Jae-yong, a Samsung Electronics alelnöke látható egy nyújthatónak tűnő intelligens eszközzel a kezében.

Visszatérve a Samsung elképzelésére: a telefont oldalra lehetne nyújtani, és a 6”-es eszközből egy 8”-es tablet válhatna. Hogy a felhasználóknak elképzelésük lehessen arról, hogy milyen is egy ilyen készülék, a LetsGoDigital és egy 3D tervező, Jermaine Smit, ismertebb nevén Concept Creator, renderelést készítettek egy ilyesfajta Galaxy Note telefonról. A videón egy S Pen is látható, de persze kérdés, hogy a nyújtható kijelzős eszköz valóban támogatni fogja-e. A LetsGoDigital szerint egyébként a Galaxy Z Roll potenciális neve lehet ennek az eszköznek.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor rukkolhat ki a Samsung egy ilyen eszközzel, de látva a konkurensek nyomulását ezen a területen, érdemes lesz belehúznia.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.