Megváltozik a Google kereső kinézete

Megváltozik a Google kereső kinézete

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Napokon belül élesítő a Google azt a kódcsomagot, amely a kereső mobilos felületén megjelenő találati oldalt teszi szebbé és átláthatóbbá.

Az idei év első nagy frissítési hullámát indította be nemrég a Google. A cég tett egy jelszókezelős újdonságot a Chrome böngészőbe, jött egy frissítés a Google Térképhez, most pedig a mobilos kereső kap egy ráncfelvarrást.

Aileen Cheng, az új dizájn kialakításáért felelős vezető szerint a cél jelen esetben az átláthatóbbá tétel volt. A keresőben a kiemelt részek betűmérete mostantól nagyobb lesz, amit félkövér megjelenítéssel különítenek el az oldalon lévő többi szövegtől. Emellett több információ fér majd el a kijelzőn egyszerre, köszönhetően az észszerűbb elrendezésnek.

A Google szerint az új megjelenítésnél a színeket úgy használják, hogy az kiemelje a fontos részeket, ugyanakkor ne terelje el a figyelmet a találatokról. Hogy milyen látványos lesz a változás, azt talán az alábbi fotón lehet remekül látni. A baloldali kép mutatja, milyen lesz a ráncfelvarráson átesett Google kereső találati oldala, a jobboldali pedig azt, hogy milyen most.

©

A Google a napokban teszi elérhetővé a mobilos kereső frissítését.

Ha máskor is tudni szeretne a Google újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.