Itt az újfajta hajszárító: gyorsabb, kíméletesebb hajszárítást ígér a Panasonic

Itt az újfajta hajszárító: gyorsabb, kíméletesebb hajszárítást ígér a Panasonic

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mai hajszárítók kínálatát látva azt hihetnénk, hogy egy ilyen készülékbe már nem is lehet túl sok innovációt vinni, azonban a területen immár több mint 80 éve jelenlévő Panasonic rácáfol e vélekedésre.

Jól jöhet a Panasonic újdonsága azoknak, akiknél a reggeli tisztálkodás elmaradhatatlan része a hajmosás és hajszárítás. Az EH-NA67-W típusjelű hajszárító a szabadalmaztatott nanoe nevű technológiát, valamint egy automatikusan oszcilláló, a gyors száradást elősegítő fúvókat tartalmazó készülék hozzájárul a szárításból adódó hajkárosodás csökkentéséhez – ígéri a japán gyártó.

©

A nanoe technológia lényege, hogy a levegőből (ami feltehetően nagyon párás fürdés vagy zuhanyozás után) vonja ki a nedvességet apró, nedvességben gazdag részecskék létrehozásához, amelyek kellően picikék ahhoz, hogy behatolhassanak a hajszálakba. Ezeknek a részecskéknek a nedvességtartalma ezerszer nagyobb, mint azoké a töltött ionoké, amelyeket a modern hajszárítók használnak a hidratálás érdekében. Ez az extrém nedvesség védi a hajat a mindennapos szárítás ártalmaitól, ugyanakkor kellő simaságot és fényt is ad a hajnak.

Ettől függetlenül a hajszárító által kibocsátott levegő hőmérséklete éppen úgy, több fokozatban állítható, mint a „mezei” hajszárítók esetében. A Panasonic hajszárítóban lévő egyedi oszcilláló fúvóka igen gyorsan mozog, így amellett, hogy gyorsabban szárad a haj, nem koncentrálódik a meleg levegő egy kisebb területre, akkor sem, ha alig mozgatnák a készüléket.

A Panasonic nanoe hajszárítója első körben az Egyesült Államokban kapható, 150 dollárért (ez nagyjából 45 ezer forintnak felel meg).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.