A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert

A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Láttunk már érdekes technikai újításokat, de arra, amire a Sonynál készülnek, még az iparági szakértők is furcsán nézhetnek.

Úgy tűnik, hogy a jövőben nemcsak a hagyományos eszközökkel lehetne irányítani a playstationös játékokat, hanem tulajdonképpen bármivel. A bármi ez esetben pedig tényleg bármit jelent, olyannyira, hogy a japán gyártó erre vonatkozó szabadalmában konkrétan egy banánnal példálózik:

©

A fenti grafika nem lapunk műve, és nem az internet népéé – a megjelent információk alapján ezt maga a cég adta ki abban a dokumentációban, amelyben a különös irányítástechnikáról értekezik. A megoldás ugyanis nem attól újszerű, hogy egy banánnal működik: a Sony azt szeretné, hogy a felhasználó azzal irányíthassa szoftvereit, ami éppen a kezébe kerül.

Ehhez egy újfajta vezérlés szükséges, amit egy kamera biztosítana, illetve egy gépi tanulásos módszer, ami a kézben lévő tárgyakra vetítené az irányításhoz szükséges (virtuális) gombokat. A Sony mindehhez képet is készít az adott dologról, hogy a kivetített gomb illeszkedni tudjon rá, ne “folyjon le” róla.

Arról nincsenek hírek, hogy a kérdéses technológiát pontosan mikor szeretné hasznosítani a cég, de azt ne is reméljük, hogy a PS5-ös korszakban már ilyesmire is lesz lehetőség. Ennek a kifejlesztése még alighanem hosszú évekbe telik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások