Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Kitört a kriptoláz az Atarinál, játékokat is lehet majd venni a digitális pénzekből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több cég ismeri fel a digitális valutákban, vagyis a kriptopénzekben rejlő hasznot. Az Atari már régebb óta érdeklődik a terület iránt, de most minden korábbinál mélyebbre merülnének benne.

Két új divízió indítását jelentette be a videojátékos világ egyik legrégibb, és legismertebb szereplője, az Atari. Az amerikai cég közlése szerint az új, Atari Gaming a játékos tartalmak gyártására és menedzselésére fordítja majd idejét, míg az Atari Blockchain a kriptovalutákkal kapcsolatos lehetőségekre fog összpontosítani.

Az Atari néhány éve jelentette be Atari Token nevű kriptopénzét, de a valuta azóta sem könyvelt el túl nagy sikert. A mostani bejelentés ennek a lehetőségnek igyekszik megágyazni, még közelebb hozva egymáshoz a vállalat saját táborát és a digitális fizetőeszközök világát. A bejelentés alapján a cég azt sem tartja kizártnak, hogy

felhasználói idővel ezzel a pénzzel fizessenek a kiadóhoz tartozó szoftverekért, így például játékokért.

Az Atari nem közölte, pontosan milyen programok esetében lehetne használható a token. A cég mindenesetre óriási lehetőségként tekint a virtuális fizetőeszközökre, így csak idő kérdése, hogy kiderüljön, milyen új lehetőséget kínálnak majd a felhasználóknak. Az Atari egyébként már rég nem csak a videojátékos világ része: a cég néhány hónapja jelentette be, hogy Atari témájú szállodákat nyit többek közt Dubajban és Spanyolországban is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.