Szegő Iván Miklós Vállalkozás

Mégsem annyira rosszak a most elfogadott munkaügyi szabályok

Az első hírekkel szemben a Parlament által július 4-én elfogadott munkaügyi salátatörvény közel sem minden szabálya tartalmaz a munkavállalók számára hátrányos elemeket. Így például a szabadságolás és a próbaidő tekintetében – a dolgozók szempontjából - nem a legrosszabb verziók kerültek a törvénybe, viszont a rugalmasabb szabályok a befektetők számára vonzóbbá tehetik az országot.

Ungváry Krisztián Vélemény

Ungváry Krisztián: Kik voltak az SZT-tisztek? Miről tudhatott Schmitt Pál?

2011. március 2-án mutatták be a www.szigoruantitkos.hu weboldalt, amely a belső elhárítás és a kémelhárítás szigorúan titkos állományú (SZT) tisztjeinek adatait gyűjtötte össze életrajzok formájában. A média elsősorban ebben is a „listázás” lehetőségét látta, miközben elsikkadtak azok az információk, amelyek legalább annyira fontosak, mint az, hogy hány mai közszereplő adatai találhatóak az internetes tartalomszolgáltatás oldalain.

MTI Tech

A Kádár-rendszer egyházpolitikáját vizsgáló weboldal indult

Honlapot indított az egyházi közelmúltat kutató Fehér Hollók munkacsoport; a szakmai közösség 2008 végén fiatal kutatók, levéltárosok, történészek összefogásával jött létre - közölte Soós Viktor Attila, a munkacsoport tagja..

hvg.hu Világ

Paul Lendvai: nem voltam ügynök

Paul Lendvaival, akit a Heti Válasz a Kádár-diktatúrával való együttműködéssel igyekezett megvádolni, a köztévé Ma reggel című műsorában készítettek telefonos interjút. „Az, hogy a magyar diplomaták mit jelentettek, az nem az én dolgom” - mondta Lendvai a jobboldali hetilap által közölt dokumentumokról, amelyek közül egyik sem származik tőle vagy belügyes kapcsolatától, csakis a feletteseiknek jelentő diplomatáktól. Lendvai szerint a cikk „retorzió azért, mert az elmúlt 20 évről írt egy kritikus könyvet”.

hvg.hu Itthon

A Heti Válasz szerint Paul Lendvai jelentett

A kommunista rendszerrel való szembenállását hirdető Paul Lendvai önkéntes informátorként segítette a Kádár-diktatúrát - állítja a Heti Válasz. Állításukat dokumentumokkal bizonyítják.

MTI Itthon

Pósán: Barabás Miklós III/III-as volt

Lemondásra szólította fel Barabás Miklóst, a brüsszeli Európai Gazdasági és Szociális Bizottság 3. csoportjának tagját Pósán László fideszes országgyűlési képviselő szerdán Debrecenben.

Bálint Csaba Itthon

ÁVH-dolgozók listája – minden nyilvánosság üdvözlendő

Alighogy megjelent, már a rádiók legfrissebb híradásaiban is beszámoltak arról a listáról, amelyet a szegedkurir.hu regionális hírportál közölt április negyedikén. A Csongrád megyei ÁVH egykori dolgozóinak névsora csak első darabja annak a sorozatnak, amelynek közlésére Kunstár Csaba főszerkesztő szánta el magát. Az esetről Cseh Gergő Bendegúzt, a Történeti Levéltár munkatársát kérdeztük. Ha nem sérülnek indokolatlanul a személyiségi jogok, akkor minden nyilvánosság üdvözlendő – mondja a szakember.

Bálint Csaba Itthon

Megjelent a csongrádi ÁVH-dolgozók listája

A legenda szerint a helyi MÉH-telepen, két páncélszekrényben lapultak azok az állambiztonsági jelentések, amelyeknek első néhány oldala már nyilvánosságra került egy regionális híroldalon.

MTI Kormány

Bajnai: bizottság alakul az NBH-s mágnesszalagok feldolgozására

A kormány háromtagú bizottságot hoz létre, hogy felügyelje a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) őrzött mágnesszalagokon található adatok hiánytalan feldolgozását, a minősítés felülvizsgálatát, majd a minősítésüket elvesztő anyagok levéltárba adását - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn a parlamentben interpellációra válaszolva.

Szegő Iván Miklós Tech

Túlélők a nemzetbiztonságnál

Ma is tovább élnek a régi struktúrák, a nemzetbiztonság mai módszerei nem sokban különböznek a Kádár-, a Rákosi- és a Horthy-korszak metódusaitól, de még a Velencei Köztársaság is környezettanulmányokkal kezdte az ügynökök beszervezését – hangzott el az OSA Archívum szerdai sajtóbeszélgetésén.

hvg.hu Vélemény

Nicsak, ki figyelt rég! – Változatok múltfeltárásra

E sorok írója ügynökfronton a széles nyilvánosságra hozatal támogatója, ám látja ennek objektív, a társadalom mélyrétegeit is beszövő akadályait. A múltfeltárás katarzisának számos kockázata és mellékhatása van. Kérdés, milyen határig lehet (s érdemes) ezt bevállalni. A törvényhozók szerint úgy tűnik, semennyire.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Észak-Macedóniában is megjelent a koronavírus

Észak-Macedóniában is megjelent a koronavírus

Duma Aktuál: Orbán Viktor az írástudó Chuck Norris

Duma Aktuál: Orbán Viktor az írástudó Chuck Norris

A kiirthatatlan legyek felfalják a lelket is - Sartre háborús drámája az Örkény Stúdióban

A kiirthatatlan legyek felfalják a lelket is - Sartre háborús drámája az Örkény Stúdióban

Betelt a pohár, minden játékából kitiltotta az EA a begőzölt youtubert

Betelt a pohár, minden játékából kitiltotta az EA a begőzölt youtubert

Nem zárják be a Nyéki Imre Uszodát

Nem zárják be a Nyéki Imre Uszodát

Kalapáccsal esett egy autónak egy féltékeny nő Dunakilitin

Kalapáccsal esett egy autónak egy féltékeny nő Dunakilitin

Márciustól drágulnak a változó kamatú lakáshitelek

Márciustól drágulnak a változó kamatú lakáshitelek

Ha az ember felül a pánikvonatra, nehéz leszállni róla

Ha az ember felül a pánikvonatra, nehéz leszállni róla

A címlapról ajánljuk