szerző:
MTI

A Magyar Posta 140-200 forinttal mérsékelte a csomagküldési árait mióta megjelent a piacon a csomagküldéssel foglalkozó Webox.

A webáruházak vásárlói járhatnak jól a Magyar Posta és a Webox versenyével, hiszen így olcsóbb lehet a kézbesítés a csomagautomatákba – írja a Világgazdaság. Az újság pénteki cikke szerint már most árversenyt generált a csomaglogisztika piacán egy hónapja beinduló Webox, de a karácsonyi szezonra vélhetőleg még jobban járhatnak a webáruházak vásárlói. Az állami vállalat mindhárom súlykategóriában (2-től 20 kilogrammig) 140-200 forinttal mérsékelte az árait, így 690 és 1280 forintot kell fizetni a csomagautomatás kézbesítésért, míg a Webox a csomag súlyától függetlenül 749 forintért dolgozik.

Az új cég az állami vállalat piacvezető pozícióját a közeljövőben még aligha veszélyezteti majd, hiszen három év alatt 4-5 százalékos piaci részesedést és évi 500 ezer feletti tranzakció számot szeretnének elérni.

A postának stabilan mintegy 2700 hivatala van országszerte, csak az ingadozik, hogy ebből mennyi a saját és mennyi az alvállalkozásban üzemeltetett. A munkavállalók létszáma azonban folyamatosan apad: a harmadik negyedévben a Magyar Posta kimutatása szerint a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 30 731 volt, míg a második negyedévben még 31 322-en dolgoztak a vállalatnál – írja az újság.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!