szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A táplálékkiegészítő-piacon 240 millió forintos befektetést vállalt az X-Ventures Alpha kockázati tőkealap kezelő Zrt., ennek köszönhetően ősszel új szereplő érkezik a magyar étrend-kiegészítő piacra.

Sikeresen zárult az X-Ventures Alpha újabb tranzakciója, amely során 240 millió forint kihelyezéséről döntöttek a Real Balance California Zrt.-be, így tízre nőtt a Jeremie 1-es Alap aktív befektetéseinek száma, áll az alap közleményében. A Real Balance California Zrt. ősszel tervezi magyarországi piacra lépését, azzal a céllal, hogy egy olyan újfajta étrendkiegészítő-családot hozzon létre, amellyel mindenki az ízlésének, életkorának és életvitelének megfelelő étrend-kiegészítőhöz juthat.

A cég által kidolgozott termék hazai know-how és egy amerikai koncepció „házasításából” jött létre, nemzetközi termékfejlesztői és értékesítői csapat együttműködéséből. A tulajdonosok és a befektetők a magyar és európai mellett elsődleges célpiacnak tekintik az amerikait is. Az X-Ventures sajtóközleménye szerint jelenleg a termékfejlesztés utolsó szakasza zajlik, a receptúrák optimalizálása, az értékesítés előkészítése, valamint az értékesítési partnerek toborzása.

©

Az X-Ventures az NV Csoport kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó üzletága, amely két alapkezelő, a 2008-ban alakult X-Ventures Alpha Zrt. – korábbi nevén Biggeorge’s-NV Equity Zrt. – és a 2012-ben létrejött X-Venture Beta Zrt. – korábbi nevén New York Alapkezelő Zrt., valamint az általuk kezelt két alap tevékenységét koordinálja. Az X-Ventures Alpha 4 milliárdos saját tőkéjű, 10 éves futamidejű tőkealap, mely az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok Közös Alap Alprogramjának (JEREMIE 1) keretében jött létre. A Jeremie Kockázati Tőke Program lényege, hogy az EU magánbefektetőkkel közösen kockázati tőkealapokat hozott létre azzal a céllal, hogy azok hazai induló vállalkozások részére tőkeemelés formájában finanszírozást nyújtsanak.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Vezetünk a németek ellen!

Vezetünk a németek ellen!

Két rendezvényen is megütötték a DK videósát, a párt feljelentést tesz

Két rendezvényen is megütötték a DK videósát, a párt feljelentést tesz

A bajor rendőrség 200 problémás magyar szurkolóról tudott, ezért tartottak ellenőrzéseket

A bajor rendőrség 200 problémás magyar szurkolóról tudott, ezért tartottak ellenőrzéseket