szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új csomagolóanyagot a világon másodikként Budaörsön, a Tetra Pak üzemében kezdik gyártani.

Hároméves fejlesztési programjának egyik fontos eleméhez érkezett a Tetra Pak. A vállalat nem szokványos összegű beruházást valósít meg: 14 milliárd forintos befektetéssel továbbfejlesztette a magyarországi gyárát, bővült az itteni termékportfólió, jöhetnek a tej- és gyümölcslé-feldolgozó vállalatok számára az új termékek.

©

A program keretében két területen történt fejlesztés a Tetra Pak budaörsi gyárában. Az üzem a Tetra Brik Aseptic termékcsalád gyártósorát továbbfejlesztve ezentúl előre laminált öntőnyílással (PLH; Pre-Laminated Hole) ellátott csomagolást is képes szállítani folyékony élelmiszereket gyártó ügyfeleinek. A PLH megoldással ellátott csomagolóanyagokra újfajta csavarzárak – kupakok – kerülhetnek. Az új megoldások iránti növekvő igényt mutatja, hogy már az indulás évében, 2015-ben a teljes termelési mennyiség 20 százalékát ilyen típusú csomagolások teszik ki – derül ki a cég közleményéből.

Emellett egy új gyártósor üzembe állításával Svájc után a világon második Tetra Pak-gyárként Budaörsön is megkezdődik a Tetra Recart gyártása. Ez az első olyan papíralapú csomagolóanyag a világon, amely lehetővé teszi a feldolgozott és dobozba töltött élelmiszer utólagos hőkezelését. Ez a technológia a hagyományos konzervipari termékek (levesek, szószok, készételek, zöldségek és gyümölcsök), valamint állateledelek számára nyújt alternatívát.

©
Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Leáll a termelés tíz napra a kecskeméti Mercedes-gyárban

Leáll a termelés tíz napra a kecskeméti Mercedes-gyárban