szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az értekezletek legalább fele teljesen felesleges – állítják olvasóink, pedig munkaidejük legalább negyedét a „mítingek”, illetve az ezekre való felkészülés teszi ki. Tudnánk hasznosabbat is csinálni.

Egy felmérés szerint Amerikában naponta 11 millió találkozót tartanak a cégeknél, és a számítások szerint az így kiesett munka miatti veszteség elérheti az évi 37 milliárd dollárt. Számos nagyvállalat vezetője gondolja azt – a munkavállalók jelentős részével együtt -, hogy az értekezletek, megbeszélések számát bizony korlátozni kéne. Ha pedig mindenképpen össze kell gyűjteni egy helységbe a kollégákat, akkor is kontrollálni kell az időtartamát, a résztvevők létszámát, és pontosan kell meghatározni a célját.

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy ők mit gondolnak az értekezletekről, szerintük azok mennyire feleslegesek - és bizony nem csalódtunk.

©

A válaszadók majdnem 30 százaléka állította azt, hogy az értekezletek fele felesleges, 36 százalékuk pedig azt, hogy a megbeszélések 70 százaléka teljesen felesleges. 7 százalék volt azok aránya, akik szerint mindegyik megbeszélés időpocsékolás, illetve ugyanennyien voltak azok, akik szerint mindegyik mítingnek volt értelme, haszna. Ez alapján a megkérdezettek majdnem háromnegyede gondolja azt, hogy az esetek legalább felében teljesen feleslegesen ül be a céges tárgyalóba valamilyen megbeszélésre.

Ez azért is figyelemre méltó, mert ezzel együtt a megkérdezettek döntő többsége munkaidejének legalább a negyedét értekezletekre pazarolja. A válaszadók 57 százaléka válaszolta azt, hogy munkaidejének 25 százalékát viszik el ezen események, illetve ezek elő- és utómunkái. Több mint 22 százaléknak ennél is több, a munkaidejének felét foglalják le a mítingek. Hat százalék volt azok aránya, akiknek a munkaidejének 70 százaléka szól kizárólag az értekezletekről, és 4,5 százaléknak emiatt még túlóráznia is kell, hogy a „rendes” munkájával haladhasson.  

A válaszadók 68 százalékának hetente legalább egy értekezletre kell beülnie, de 27 százalék azoknak az aránya, akik naponta legalább egy megbeszélést abszolválnak.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kórházi ágyáról üzent Christian Eriksen – fotó

Kórházi ágyáról üzent Christian Eriksen – fotó

„Az embereknek tudniuk kell az igazságot!” – Folytatódik Jennifer Aniston sikersorozata

„Az embereknek tudniuk kell az igazságot!” – Folytatódik Jennifer Aniston sikersorozata

"Megy a szelvényem megint a levesbe, Ronaldót megveszem Csányival felesbe" – brutális dallal jelentkezett Istenes Bence

"Megy a szelvényem megint a levesbe, Ronaldót megveszem Csányival felesbe" – brutális dallal jelentkezett Istenes Bence