Gulyás, a garázda

Gulyás, a garázda

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
-ha

A bírósági beszarizmus újabb ékes példája.

A Pesti Központ Kerületi Bíróság a mai napon garázdaság vétségében bűnösnek találta Gulyás Mártont. Bűne az volt, hogy a Nemzeti Választási Irodánál történt kopaszfölvonulás és az azt követő NVI-eljárás miatt fölirattal takarta le a választási iroda tábláját. Mégpedig a következő szöveggel: „a közigazgatási reformok jegyében, a további rendbontásokat elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. A demokrácia szünetel”. A bíró szerint a civil aktivista túllépett a politikai véleménynyilvánítás határain, megsértette a köznyugalmat, és kirívóan közösségellenesen lépett fel, ezért egy évre próbára bocsátotta Gulyást, és 41 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte őt.

Az ügyész súlyosbításért föllebbezett.

Súlyos.

No, nem az ítélet, mert az hál’ istennek enyhe, és nem is a cselekmény, hanem a magyar jogszolgáltatás állapota. Ugyanis.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008. május 15-én végzésével megszüntette Orbán Viktor és 79 társa ellen indult szabálysértési (!) eljárást, amely a Kossuth téri kordon elbontása miatt folyattak ellenük. A bíróság szerint a fideszes képviselők cselekménye "oly csekély fokban veszélyes a társadalomra", hogy emiatt nem volt szükség büntetés kiszabására, illetve tettük „jelképesen fejezte ki az általuk kifogásolt rendőri intézkedéssel szembeni ellenérzésüket, és nem a rendőri intézkedés tényleges megakadályozására irányult”.

Valószínűleg akkor a Magyar Szocialista Párt képviselőit népszavazási kérdésül leadásában megakadályozó verőlegények föllépése is csak véleménynyilvánítás volt. Amiről én is nagyon szívesen nyilvánítanék véleményt, csak engem a Handó–Polt jogrendben elítélnének.

Hozzászólások