szerző:
- esel -

Az információkat úgy veszik át egymástól, hogy csak na!

Szinte hihetetlen, de nem gondolhatunk másra. A fél kormányzati agitprop-flotta Soros Györgyhöz van bekötve, ha hihetünk ifj. Lomnici Zoltán pék villanyszerelő alkotmányjogász klasszikussá vált defínicójának, mely szerint

a Soros-féle médiabirodalom összehangolt működésének az a lényege, hogyha bármelyik része a hálózatnak valamilyen információt nyilvánosságra hoz, akkor a legtöbben ezt átveszik.

Több laptársunk is felfedte már ennek a Soros által nem véletlenül fenntartott, ördögi precizitással működő, gyík- és háttéremberek által működtetett globális agymosó gépezetnek a működését, tegnap azonban saját szemünkkel is láttuk a bizonyítékot. Pont ez történt: bármelyik része a hálózatnak valamilyen információt nyilvánosságra hozott, a legtöbben pedig ezt átvették. Az egyik megírta, a másik kicsit átdolgozta, a harmadik kiiktatta a forráskritikát, az icipici negyedik mind megette.

Történt, hogy a Ripost.hu hírül adta:

Soros György, ahogy már több cik­ké­ben is le­írta, évente 1 mil­lió mig­ránst akar be­en­gedni Eu­ró­pába. Ennek vi­szont út­já­ban áll a ma­gyar ke­rí­tés és per­sze vele együtt a ma­gyar kor­mányfő. Sze­rinte nem­csak a me­ne­kül­te­ket, de a gaz­da­sági be­ván­dor­ló­kat is be kell en­gedni.

Az nem derült ki jeles laptársunk írásából, hol és mikor mondta ezt mostanában Soros, hogy tehát mitől hír ez. Hiszen (bármit gondolunk is a tervéről) ez a szám egy lassan kétéves írásban bukkant fel utoljára, azóta évi 300 ezerrel beérné. A Ripost profi háttéranyagából azonban azt sem tudhatjuk meg, mikor, hol és mit mondott mostanában Soros a magyar határkerítésről, ha egyszer a hír az:

A Magyarországot védő kerítés viszont komoly akadálya annak, hogy sikerüljön ez a terv… Soros tehát le akarja bontatni az útjában álló kerítést!

Tehát le akarja bontani! Most! Olyannyira, hogy húsvétkor (!) már meg is volt a főpróba, olyan ismert kordonbontókkal, mint Orbán Viktor Gulyás Márton és Juhász Péter. Még egyszer: mi is a hír (függetlenül attól, jó ötlet-e a Soros-féle naiv menekültpolitika)? Az, hogy akut vészhelyzet van. Vészhelyzet esetén persze nem maradhat szótlan a Soros-network többi médiája sem.

"Soros György eltávolítaná a magyar határzárat" – rikkantja világgá a Ripost nyomán az Origo, amely jó lap volt, mielőtt a Soros-maffia felvásárolta volna. "Ez a valódi tétje Soros és Orbán szembenállásának" – helyez aktuálpolitikai kontextusba a szebb lapokat napokat látott 888.hu, úgyszintén a Ripost nyomán, (bár saját szerzővel), és ez végre megmagyarázza kormányunk CEU elleni hadjáratát is, hiszen az évi egymillió migráns ott dekkolna ezeknél, a Nádor utcai gender tanszéken, amíg nem kap menedékjogot.

"Lebontaná a kerítést Soros" – lényeglát a Lokál is, de figyelem, őnáluk megtörténik az első önálló újságírói munka is az ügyben: szakértőt szólaltatnak meg! Szabó Dávid, a Századvég Alapítvány külügyi igazgatója nyilatkozhat a Lokálnak, akitől megtudjuk: "Soros György egy grandiózus hitelkeretet ajánl az Európai Uniónak, hogy a tagországok évente mintegy egymillió migránst fogadjanak be. Nem személyesen ő adná a hitelt, csak tető alá hozná ezt a projektet, miközben a határok lebontásának elvét is megfogalmazta." Már csak az információ forrása hiányzik, hiszen Soros szerint az EU-nak kell előteremtenie ehhez az évi 30 milliárd eurót:

Annak érdekében, hogy rövid távon a szükséges forrásokat elő lehessen teremteni, az EU-nak jelentősebb összeget kellene elkülönítenie erre a célra. Ez viszonylag kisméretű uniós költségvetéssel megtámogatott jelentős adósságfelvétellel biztosítható, ahelyett, hogy évről évre nem elegendő összegeket különítenek el erre a célra.

Ez ugye nem egészen az, amiről föntebb szó volt. De ne legyünk telhetetlenek: a Soros-féle Lokálról beszélünk.

Az év lúzere pedig nagy meglepetésünkre a Pesti Srácok nevű oldal, amelyről azt hittük, szilárd támasza a nemzeti médiának, erre tessék, elesett az is: "Soros tervének akadálya a Magyarországot védő kerítés és Orbán" – olvashatjuk virtuális hasábjain a Ripost nyomán, pont úgy, ahogy Lomnici bádogos rendszergazda alkotmányjogász megmondta. Kár a Pesti Srácokért (is). Így jár az, akit megtalál és felvásárol a Soros.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!