Óvónők is közreműködtek egy olasz pedofil-hálózatban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenhat óvodáskorú leány- és fiúgyermek esett egy pedofil hálózat áldozatául az utóbbi évek folyamán Olaszországban, a Róma melletti Rignano-Flaminio településen. Tagja volt a hálózatnak három óvónő is, ők "szállították" a három-ötéves áldozatokat a gondjaikra bízott gyermekek közül pedofil megbízóiknak.

A pedofil személyek leggyakrabban az egyik óvónő lakásán erőszakolták meg a kicsiket, a nyomozók gyanúja szerint előbb valamilyen droggal elkábítva a gyermekeket. Az egész gyalázatot filmre vették, és jó pénzért eladták a felvételeket az interneten. A rendőrség eddig hat gyanúsítottat vett őrizetbe - jelentették be pénteken.
 
1998 óta 75 ezer olyan internetes oldalról tettek bejelentést Olaszországban a hatóságoknak, amelyeken pedofil anyagokat kínáltak eladásra. Nemzetközi szervezetek becslései szerint évente ötmilliárd dollár haszonra tesznek szert az ilyen anyagok online értékesítői. A fotók általában 30 és 100 euró közötti áron kelnek el, a filmekért akár 300 eurót is elkérhetnek.
 
Giuseppe Fioroni közoktatási miniszter olyan törvénymódosítást kezdeményezett a minap az ügy kapcsán, amely lehetővé tenné, hogy már az első fokon meghozott elmarasztaló bírói döntés után elbocsáthassák állásából az ilyen ügybe keveredett tanárt, óvodai nevelőt. Jelenleg csak a jogerős, megfellebbezhetetlen végleges bírói döntés után van lehetőség az elbocsátásra.
 
Másfelől kezdeményezte az internetes tartalmak szűrését is, hangsúlyozva, hogy az ilyetén szűrés semmiképpen sem lenne gátja a gondolatok szabad áramlásának és a kulturális cserének, csakis a kiskorúak védelmét szolgálná.