Az újinfluenzások több mint tíz százaléka Ausztráliában van

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ausztráliában már 10 ezer 387 újinfluenzást regisztráltak a hatóságok, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ez a világban kimutatott ilyen fertőzésnek több mint tíz százaléka. A betegek száma Japánban pedig már meghaladta a 3000-et.

Nicola Roxon ausztrál egészségügyi miniszter szerdán hangoztatta, hogy a valós szám ennél nagyobb lehet. Megerősítette, hogy 123 embert ápolnak kórházban, ebből 53-at az intenzív részlegen.

Ausztráliában több mint húsz ember halt meg az A-típusú H1N1 vírus okozta fertőzésben. Az országban van a legtöbb beteg Ázsia csendes-óceáni államai közül. A hatóságok 21 millió adag védőoltást rendeltek a gyártóktól.

Japánban már meghaladta a háromezret az új influenzások száma, egyedül a múlt héten több mint ezer beteget vettek nyilvántartásba - adta hírül a japán egészségügyi minisztérium.

A távol-keleti országban a járvány idén májusban észlelt kezdete óta 3122 fertőzést regisztráltak. A betegek többsége azóta meggyógyult - derült ki a tárca tájékoztatójából. Japánban eddig nem volt halálos betege a H1N1 vírus okozta fertőzésnek.

A WHO ez év júniusban világjárvánnyá nyilvánította az új influenzát, amelynek kórokozójában keverednek a sertés-, a madár- és a humánvírus elemei. Eddig a betegség világszerte több mint 400 halálos áldozatot követelt, s a kórokozó milliókat fertőzött meg.