Rákbetegségével viccelődött Chávez

Rákbetegségével viccelődött Chávez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Daganatos betegsége ellenére nem veszített humorérzékéből a venezuelai elnök: Hugo Chávez tévébeszédében azzal viccelődött, hogy a kemoterápiás kezelés következtében hamarosan kihullik a haja.

A telefonbeszélgetésben, amelyet élőben közvetített az állami televízió, a venezuelai elnök azt mondta, hogy nemsokára úgy fog kinézni, mint Yul Brynner. Az Oscar-díjas amerikai színészt, aki gyakran leborotválta a fejét, a magyar közönség leginkább A hét mesterlövész című westernfilmből ismeri.

A venezuelai elnök ezután mellkasát és hasát ütögette, azt bizonyítandó, hogy nem esett át vastagbélműtéten. Ezúttal sem árulta el azonban, hogy pontosan milyen fajta daganatos betegségben szenved. Annyit tudni, hogy a tumor medencetájékon fejlődött ki, s politikus a minap kemoterápiás kezelésen esett át Kubában.

Chávez azt tervezi, hogy tovább dolgozik, miközben további kezeléseknek veti alá magát. A tv által szintén közvetített szerdai kabinetülésen azonban azt is elmondta, hogy a kemoterápia miatt csökkent mind a fehér- mind a vörösvértestszintje, és a normálisnál gyengébb immunvédelme miatt különösen vigyáznia kell, hogy ne kapjon el semmilyen betegséget.