Tengerbe zuhant orosz gép: megvan a második feketedoboz is

Tengerbe zuhant orosz gép: megvan a második feketedoboz is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A fő fedélzeti adatrögzítőt kedden emelték ki a Fekete-tengerből. Egy Moszkva melletti tudományos kutatóintézetébe vitték, hogy elemezzék az adatokat.

Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy kiemelték a Fekete-tengerből a hét végén lezuhant orosz Tu-154-es utasszállító repülőgép második adatrögzítő berendezését.

A mentők korábban megtalálták a repülőgép farkában található, a gép paraméreteit rögzítő két berendezést, és az egyiket a búvároknak már korábban felszínre hozták.

A fő fedélzeti adatrögzítőt kedden emelték ki és szállították a tárca Moszkva melletti tudományos kutatóintézetébe, hogy elemezzék a rajta tárolt adatokat. A pilóták beszélgetéseit rögzítő berendezés jó állapotban volt, szakértők szerint lehetséges az adatelemzés.

A mentők szerda délelőttig a gép több mint 12 nagyobb és 1547 kisebb darabját találták meg, ebből 567-et felszínre emeltek – tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget egy nevének elhallgatását kérő rendvédelmi illetékes.

Eddig 17 holttestet és 223 emberi maradványt találtak a szerencsétlenség körzetében.

A katasztrófa helyszínén, Szocsi térségében huszonnégy órában folyik a kutatás. A munkálatokban szerdán több mint 3600 ember és több mint 500 műszaki egység vett részt Szocsi térségében. A búvárok naponta több mint 30 merülést hajtanak végre – közölte a védelmi minisztérium.

Az orosz védelmi minisztérium gépe a szíriai Latakiába tartott fedélzetén 84 utassal és 8 fős személyzettel, amikor vasárnap reggel a Fekete-tengerbe zuhant két perccel a felszállás után. A gépen katonák, újságírók, egy ismert segélymunkás és a hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének 64 tagja és karmestere utazott, akik újévi koncertet adtak volna a hmejmimi orosz légi támaszponton. Az orosz hatóságok szerint terrorcselekmény nem szerepel szerencsétlenség fő lehetséges okai között.

Az összes Tu-154-et a földre parancsolták Putyinék

Lapunk olvasóinak egynegyedét kifejezetten nyomasztja, hogy nincs módjában takarékoskodni nyugdíjas éveire. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy az állami nyugdíj semmire sem lesz elég.