Trumpnak máris van 105 milliója a kampányra

Trumpnak máris van 105 milliója a kampányra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt három hónapban 105 millió dollárt gyűjtött Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampánya – közölte a kampány vezetője.

Brad Parscale kampánymenedzser szerint az összeg nagysága annak bizonyítéka, hogy Donald Trump "elsöprő támogatottságnak örvend".

Az összeget az elnök kampánycsapatához csatlakozó, pénzgyűjtéssel foglalkozó szervezetek és a Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) gyűjtötte. Az elnök kampánycsapata 54 milliót, a Republikánus Párt 51 millió dollárt szedett be.

Ronna McDaniel, a Republikánus Párt elnöke közleményében közölte: a "rekordokat döntő összeg" azt is jelzi, hogy a pártnak sikerült új támogatókat is megszólítania.

Parscale szerint a demokrata elnökjelölt-aspiránsok egyike sem képes versenyezni sem Donald Trump tehetségével a kampánypénzek gyűjtését illetően, sem pedig az elnök támogatottságának elérésében

A Politico című lap a rekordnak számító összeg kapcsán megjegyezte: emellett "elhalványu"l az a 85 millió dollár, amelyet hasonló időszakban az akkori elnök, Barack Obama újraválasztási kampánya és pártja gyűjtött össze 2011-ben.

Hétfőn egyébként a demokrata elnökjelölt-aspiránsok egyike, Pete Buttigieg – egy indianai kisváros polgármestere – jelentette be, hogy kampánya az év második negyedében 24,8 millió dollárt gyűjtött össze, amely a demokrata táboron belül kiemelkedő: Buttigieg e tekintetben maga mögé utasította mind Joe Biden volt alelnököt, mind Bernie Sanders vermonti szenátort. Sanders szintén hétfőn közölte, hogy a kampánya rendelkezésére álló összeg az elmúlt három hónapban 18 millió dollárral gyarapodott.

Hozzászólások