Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak

Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Arra kérte őket, érvénytelenítsék a választási eredményeket. Miután nem tették meg, Trump megint tombolni kezdett.

Georgia állam kormányzója és államtitkára nem teljesíti Donald Trump kérését, hogy érvénytelenítsék az amerikai választás eredményét - írja a CNN. Ez a helyzet főleg azért lehet nagy ütés Trumpnak, mert a kormányzó Brian Kemp, és az államtitkár Brad Raffensperger is repubikánus politikusok.

Trump már az első eredmények óta kiabálja, hogy választási csalás történt, és bár bizonyítékot még nem mutatott, az sokaknak még elég, hogy Georgiában 12 ezer szavat volt közte, és a végül győző Joe Biden között.

Trump kérése azért is érdeeks, mert a kormányzó például bele sem avatkozhatna törvényesen a választási folyamatokba, és az államtitkár se nyúlhat bele az eredménybe. De nem is ez a meglepő, hanem hogy

Raffensperger már azt is elmondta, Trump szövetségesei dezinformációs hadjáratot folytatnak, miközben ezekkel az álhírekkel már nem csak Trump szavazóit verik át, de magát az elnököt is.

A gerogiai választással kapcsolatban 250 bejelentett ügyet vizsgálnak, úgyhogy még napok kérdése a hivatalos végeredmény, viszont az államtitkár biztos benne, hogy mindenki láthatja a választások tisztaságát.

Trump a szokásos stílusban reagált: Kempről azt mondta, egy szerencsétlen, és felszólította Roffansperger felülírására, miközben szégyenkezett amiatt, hogy korábban támogatta a kormányzót, Raffenspergert viszont csak az emberek ellenségeként írta le.

Hozzászólások