Hat nappal korábban dönt a Moderna-vakcina engedélyezéséről az Európai Gyógyszerügynökség

Hat nappal korábban dönt a Moderna-vakcina engedélyezéséről az Európai Gyógyszerügynökség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Január 6-án születik döntés, Nagy-Britannában, az Egyesült Államokban és Kanadában már megvan az engedély.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) január 6-án - a tervezettnél hat nappal korábban - fog dönteni arról, hogy javasolja-e a Moderna koronavírus elleni védőoltásának engedélyezését - jelentette be az ügynökség csütörtökön Amszterdamban.

Eredetileg január 12-re tervezték a döntést, de az amerikai gyógyszercég a vártnál hamarabb, már csütörtökön átadta a dokumentáció utolsó részét. Ezek az adatok már az európai piacra történő gyártásra vonatkoznak - közölte az EMA.

A Moderna vakcinája lehet a második, amely megkapja az engedélyt az Európai Unióban. A Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát már a jövő héten jóváhagyhatja az unió.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön azt mondta, az EU tagországai december 27-től megkezdik a lakosság koronavírus elleni beoltását.

Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Kanadában már megtörtént a Pfizer/BioNTech vakcinájának sürgősségi engedélyezése, ami fokozta az Európai Gyógyszerügynökségre nehezedő nyomást, különösen Németország részéről - írta az AFP francia hírügynökség.

Hozzászólások